fbpx

Eerst maar eens durven voelen

9 augustus 2021

LinkedIn post Mei 2020

Eerst maar eens durven voelen. Dat je bang bent…

Wat een ongekende tijd. Opdrachten worden geannuleerd, trainingen uitgesteld, agenda’s leeg geveegd. Enkel nog lege stoelen in onze trainingsruimtes.

Wat de toekomst gaat brengen is nog totaal onbekend. Mijn angst voor het onbekende duikt op en nodigt me uit direct te reageren en actie te ondernemen.

Hoewel deze instinctieve reactie ons mensen in vroegere tijden veel bracht, is het nu maar de vraag of dit automatisme ons het beste brengt. Het is immers al een tijdje geleden dat de laatste Sabeltandtijger is gesignaleerd.

Wat me helpt is me bewust te zijn van de directe reactie die ik heb. Wat voel ik? Wat denk ik? Hoe reageert mijn lijf? Zonder direct in de actie te schieten… Dan komt er ruimte.

En dankbaarheid voor alles wat ik heb en nu wil beschermen. Voor mijn gezin, voor alle familie, vrienden en collega’s die elkaar virtueel steunen. En voor onze relaties, die allen in dezelfde situatie zitten. Wat een verbondenheid.

Dat werkt, want dankbaarheid en angst gaan moeilijk samen. En het geeft ruimte voor een andere oplossing dan ik vanuit mijn eerste paniek zou bedenken.

Sterkte lieve mensen. Laten we dit samen doen. ‘Veiligheid is niet de afwezigheid van dreiging, maar de aanwezigheid van verbinding.’ (Gabor Maté).

Connecten met Nanco? Dan kan via deze link!