fbpx

Downloads

Downloads

Je lichaam als innerlijk kompas

Leer hoe je van overleven naar leven kunt gaan door jouw innerlijk kompas te leren lezen.

Downloads

De scriptcirkel in jouw levensverhaal

Herken jij gebieden in je leven waar je telkens maar dezelfde ongewenste resultaten bereikt? De Scriptcirkel of Levensscript geeft je meer inzicht.

Downloads

Waarom een coachopleiding?

Wat is de toegevoegde waarde van een coachopleiding voor jou en je omgeving? Je leest erover in dit artikel.

Downloads

Van Voornemen naar Waarmaken

Wil jij jouw voornemens waarmaken? Je leest erover in dit artikel.

Downloads

Systemisch Denken

Ben jij je bewust van de dynamieken uit de systemen waarin je je beweegt? Je leest erover in dit artikel.

Downloads

Coaching begint bij jezelf

Ben jij je bewust van jouw filters? En hoe deze het contact met anderen beïnvloed? Je leest erover in dit artikel.

Downloads

Kiezen en leven vanuit je hart

Ken jij de stem van je hart? En weet je wat ervoor kan zorgen dat je ‘m niet meer hoort? Je leest erover in dit artikel.

Downloads
Transitiecirkel

De Transitiecirkel als kompas voor contact

In het leven draait alles om contact: je gaat relaties aan en ervaart gebeurtenissen. Ieder contact kent een begin en een eind. Om succesvol te navigeren door interacties, kun je gebruikmaken van de Transitiecirkel of Contactcirkel. Deze cirkel helpt je bij het doorlopen van alle stappen die gepaard gaan met het aangaan, onderhouden en afscheid nemen van de relatie.

Dit artikel geeft een voorproefje in hoe je contact beleeft in privé- en werk-gerelateerde situaties, waartoe de Transitiecirkel dient en welk proces in iedere stap van de cirkel plaatsvindt.

Downloads

De 4 basisemoties en hoe je die effectief benut

Emoties hebben een onmisbare functie voor de mens. Desondanks krijgen ze in onze samenleving niet de aandacht die ze verdienen. Hoe komt dat? Begrijpen we onze emoties nog onvoldoende? De hoogste tijd om meer ruimte te geven aan onze emoties, zodat ze de plek krijgen die ze verdienen! In dit artikel lees je meer over […]

Downloads

Je lichaam vertelt het verhaal

Lichaamsgericht coachen is een vorm van coachen waarbij het lichaam de ingang vormt.  Je laat als coach het lichaam spreken met componenten als motoriek, bouw, expressie, spierspanning en ademhaling als belangrijke richtingwijzers om als coach aan te sluiten en te interveniëren. In het lichaamsgericht coachen gebruik je het lichaam van je coachee én je gebruikt […]

Downloads

De Cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey

De cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey. In welke mate neem jij verantwoordelijkheid voor de uitdagingen in je leven?

Downloads

Lichaamsgericht Coachen

Bij lichaamsgericht coachen zijn het lichaam en de gewaarwordingen in het lichaam de toegangspoort tot informatie en groei. Wat je waarneemt als coach bij jezelf, bij je coachee en in het contact tussen jullie is je basis om als coach aan te sluiten en te interveniëren. Dit is een andere toegang dan het proces via […]

Downloads

Emoties: Expressie of depressie?

Leven is bewegen en ontwikkelen. Alles is continu in beweging en in ontwikkeling. Ook wij mensen zijn gemaakt om te bewegen en ons te ontwikkelen. En het zijn onze emoties die ons in beweging brengen. Het zijn emoties die ons bewegen naar bepaalde dingen toe en van andere dingen weg. En het zijn emoties die […]

Downloads

Persoonlijk Leiderschap: Van reageren naar antwoord geven

Wil jij werken aan je leiderschap? Kijk dan eens of je meer van reageren naar antwoorden kunt gaan. Download hand-out met oefening!

Downloads

Je hebt geen last van de Corona crisis.

Je hebt geen last van de crisis maar van je gevoel erover. Op de crisis heb je geen invloed, maar op je gevoel wel degelijk. Lees in dit artikel hoe.

Downloads

Omgaan met onzekerheid: Kiezen en kansen in Corona tijd

Jouw bewustzijn over je emoties draagt in grote mate bij aan de effectiviteit van je gedrag. Lees hoe je in onzekere tijden bewust blijft kiezen wat je doet.

Downloads

Denken en voelen wat JIJ wilt met RET (Rationeel Emotieve Therapie)

Rationeel Emotieve Therapie (RET) vergroot je wereld. Ontvang direct de RET Oefening met bijbehorende uitleg in je e-mail.

Downloads

Het OVK Model uit de Transactionele Analyse

Wil je effectiever worden in je communicatie en functioneren? Download de hand-out met oefening gebaseerd op het OVK-model uit de Transactionele Analyse.

Downloads

Over Waarden en A-spelers

De invloed van onze omgeving is groot. Kies je relaties daarom bewust. Neem je omgeving eens onder de loep met dit model gericht op creatie!

Downloads

8 stappen naar financiële vrijheid

Financiële Vrijheid gaat over de ‘Vrijheid om te doen wat je wilt, wanneer je wilt en met wie je wilt’. Dat is rijkdom! Ga aan de slag in 8 stappen!