fbpx

Coachen met Karakter

Inleiding

De verdiepingsopleiding Coachen met Karakter is voor jou als je een basisopleiding op practitioner niveau hebt afgerond en verlangt naar meer.

Vanuit je drive om met nog meer impact en karakter te coachen. En wellicht om persoonlijke thema’s verder aan te pakken.

Kortom, het eerste hoofdstuk van je levensverhaal heb je gelezen. Je bent klaar voor het vervolg van je boek!

In de basisopleiding heb je geleerd om vanuit contact met jezelf het open contact met de ander aan te gaan. Een benadering vanuit verbinding en integratie die veel waarde biedt in een maatschappij met veel focus op onderscheid en segregatie.

In de verdiepingsopleiding Coachen met Karakter leer je om vanuit verbinding juist de kracht van jouw karakter en onderscheidend vermogen optimaal te benutten. Kennis van de basiswetten en behoeften die voor ieder mens gelden in ons ontwikkelproces van Leven, Leren en Liefhebben stelt je in staat veel gerichter en met meer impact je interventies te doen.

Systemisch Werken, de thema’s rondom de Karakterstructuren en Lichaamswerk vormen de pijlers van de verdiepingsopleiding Coachen met Karakter.

  • Coaches die hun basiskennis willen verdiepen
  • Start in het najaar
  • 9 blokken van 2 dagen
  • Maximaal 16 deelnemers
  • Gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur per week
Brochure downloaden
Kom gratis proberen Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voor wie?

De opleiding Coachen met Karakter is bedoeld voor bevlogen coaches of leergierige personen die hun basiskennis willen verdiepen.

Bevlogen coaches

Voor coaches voor wie de basisopleiding voelt als het begin van de reis. Coaches die zich vanuit hun eigenheid verder willen ontwikkelen in Systemisch Werken, werken met de Karakterstructuren en werken met Lichaamswerk.

Leergierige personen

Voor iedereen die al een basisopleiding heeft afgerond en zijn karakter en eigenheid optimaal tot hun recht wil laten komen in contact. Contact met je eigen karakter en eigen-aardigheden, en in contact met anderen.

Programma / Stappen

01Waarom
02Hoe
03Wat
04Waartoe

Waarom deze opleiding?

Je hebt je basisopleiding in coaching afgerond. Deze afronding betekent voor jou geen einde maar een nieuw begin. Je verlangt naar meer.

Je wilt de kracht van jouw unieke karakter en onderscheidend vermogen optimaal te benutten en met nog meer impact te coachen.

Hoe?

De verdiepingsopleiding Coachen met Karakter kenmerkt zich door een combinatie van diepgang en lichaamswerk én directe toepasbaarheid in de praktijk.

Tijdens de opleidingsdagen werken we onder andere met opstellingen en representanten. Als coach leer je bovendien de technieken gebruiken op een manier die ook toepasbaar is als je een-op-een met een coachee werkt.

Wat?

Systemisch Werken, het gedachtegoed rondom de Karakterstructuren van Reich en Lowen en Lichaamswerk vormen de basis van de opleiding Coachen met Karakter.

Daarnaast wordt een parallel gelegd naar andere relevante stromingen zoals Transactionele Analyse (TA), NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP) en werken met verhalen en symbolen.

Waartoe?

De opleiding biedt een fundamentele verdieping voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen na zijn basisopleiding en zijn pad wil vervolgen.

Je leert systemisch werken, coachen op basis van de karakterstructuren en werken met het lichaam op een wijze die jouw eigenheid en impact als coach vergroot.

De opleiding Coachen met Karakter is een opleiding voor mensen die met meer impact en karakter willen leren coachen.

Praktische informatie

Eerstvolgende startdata: november 2021

De opleiding heeft een looptijd van 9 maanden met maandelijks twee opleidingsdagen. We plannen waar mogelijk buiten de reguliere schoolvakanties om.

We starten om 10.00 en ronden tussen 16.30 en 17.00 af.

Download hier een overzicht van de eerstvolgende geplande start- en opleidingsdagen in 2021.

De opleiding vindt plaats op onze opleidingslocatie in Den Haag:

Leidsestraatweg 77
2594 BB Den Haag
070 – 250 03 58
info@coachcenter.nl

Tussen de opleidingsdagen schrijf je iedere maand een kort reflectieverslag, is er wat leeswerk en voer je één of twee coachgesprekken. Bij sommige modules is er tevens een aanvullende opdracht.

Tegen het einde van de opleiding vragen we je jouw Essay te schrijven. Hierin ga je in op jouw visie op coaching en je ontwikkeling als persoon en als coach.

Gemiddeld besteden deelnemers zo’n 2 tot 4 uur per week aan de opleiding. De opleiding is dus prima te combineren met een full-time baan.

De kosten voor de opleiding bedragen € 5.800 excl. BTW (incl. BTW € 7.018).

Dit bedrag is inclusief kosten voor materialen, catering en locatie. Enkel de boeken Maskermaker (Wibe Veenbaas), Systemisch Coachen (Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder) en De NLP coach als inspirator (Paul Lenferink en Peter Dalmeijer) zijn niet inbegrepen en moet nog worden aangeschaft.

Het is voor particuliere deelnemers in 2021 ook nog mogelijk om de studiekosten (voor huidig of toekomstig beroep) af te trekken van de inkomstenbelasting. Bij de aangifte van je inkomstenbelasting geef je de kosten (boven de €250,-) op die je in totaal hebt gemaakt voor scholingsactiviteiten in het jaar waarover je aangifte doet. Dat betekent dus dat de eerste € 250,- niet aftrekbaar is. Hoeveel kosten je hiermee bespaart op je studiekosten hangt af van de hoogte van je inkomstenbelasting, maar zal over het algemeen liggen tussen de 37% en de 49,5%. Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst.

Inschrijven

Kennismakingsgesprek?

Je bent altijd welkom voor een kennismaking met Coachcenter of één van de opleiders. Persoonlijk of telefonisch bespreken we jouw vragen.

Contact

Direct inschrijven

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten deze opleiding te gaan volgen. Leuk! Na het invullen van dit formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de inschrijving compleet te maken.

Inschrijven