fbpx

Coachen met Karakter

Kom gratis proberen

Inleiding

Een op NOBCO/EMCC Senior Practitioner niveau ontwikkelde verdiepingsopleiding. Een stevige opleiding voor coaches die via Systemisch Werken, Karakterstructuren en Lichaamswerk met meer impact en diepgang willen leren coachen.

Ieder kind vindt een antwoord op zijn omgeving. Een antwoord dat samenhangt met de omstandigheden die je aantreft en dat is gebaseerd op de grootste bronnen waarover je beschikt om deze omstandigheden het hoofd te bieden; je natuurlijke kwaliteiten.

De antwoorden waar je keer op keer op terugvalt verworden tot automatische reacties en vaste patronen. Deze patronen uiten zich naast mentaal en emotioneel in de vorm van gedachten en overtuigingen, ook fysiek. De patronen zetten zich letterlijk vast in je lijf en uiten zich via onder meer je lichaamsbouw, ademhaling en expressie.

In de verdiepingsopleiding Coachen met Karakter onderzoek je cognitief, emotioneel en vooral lijfelijk de antwoorden die jij op het leven hebt gegeven. Je maakt je los van belemmerende (fysieke) blokkades zodat je natuurlijke potentieel weer vrij komt.

We kijken hierbij naast ontwikkelingspsychologisch ook systemisch. Jouw antwoorden hangen immers in grote mate samen met de patronen en dynamieken in jouw systeem van herkomst.

Systemisch Werken, de Karakterstructuren van Reich en Lowen en Lichaamswerk vormen de pijlers van de verdiepingsopleiding Coachen met Karakter.

De opleiding is ontwikkeld om te voldoen aan de accreditatiecriteria vanuit de NOBCO/EMCC op Senior Practitioner niveau.

  • Coaches die dieper en met meer impact willen leren coachen
  • Start in maart 2022
  • 9 blokken van 2 dagen
  • Maximaal 16 deelnemers
  • Gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur per week
  • Kosten € 5800
Brochure downloaden
Kom gratis proeven Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voor wie?

De opleiding Coachen met Karakter is er voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in Systemisch Werk, werken met de Karakterstructuren en Lichaamswerk.

Coaches

Voor coaches die bereid zijn zichzelf diepgaand te onderzoeken vanuit systemisch, karakterologisch en lichaamsgericht perspectief. Om zo met meer diepgang en impact vanuit hun eigen plek en karakter te leren coachen.

Ontwikkelfanaten

Voor iedereen die zijn ontwikkelthema’s naast cognitief/emotioneel ook lichaamsgericht wil onderzoeken. Een benadering met directe en ongekende impact. Het lijf kent het echte verhaal.

Programma / Stappen

01Waarom deze opleiding?
02Hoe?
03Wat?
04Waartoe?

Waarom deze opleiding?

De verdiepingsopleiding Coachen met Karakter is er om coaches een aanvullend en verdiepend perspectief te bieden op hun manier van coachen.

Door vragen ook vanuit systemisch perspectief te bezien, de thema’s rondom de karakterstructuren als richtingwijzers voor je interventies te gebruiken en het lichaam als te gebruiken als instrument voor communicatie vergroot je je impact als coach en persoon aanzienlijk.

Hoe?

De opleiding richt zich op jouw ontwikkeling als persoon en jouw ontwikkeling als coach. Je onderzoekt je eigen thema’s systemisch, karakterologisch en lichaamsgericht. Dit is je basis om vanuit dit perspectief ook anderen te coachen.

De opleiding kenmerkt zich door een combinatie van diepgang én directe toepasbaarheid in de praktijk. We werken veel met opstellingen en representanten. Als coach leer je bij iedere werkvorm hoe je deze ook  één-op-één kunt toepassen.

Wat?

In 9 modules van 2 dagen doorlopen we het ontwikkelpad van de mens en de verschillende fases die daar vanuit ontwikkelingspsychologisch perspectief bij horen.

We staan stil bij de verschillende karakterstructuren met bijbehorende thema’s, polariteiten, kenmerken en ontwikkelpotentie. We leggen voor iedere karakterstructuur de link naar het systeem van herkomst met bijbehorende patronen, loyaliteiten en magische beweging als basis voor de gevormde karakterstructuren.

Naast cognitief en emotioneel onderzoeken we thema’s fysiek. Lichaamswerk vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding.

 

Waartoe?

Na afronding van de opleiding Coachen met Karakter ben je in staat om:

Te werken vanuit systemisch perspectief; je bent in staat vragen te bekijken door de lens van systemische principes als plek, ordening, balans, binding, loyaliteiten en de magische en helende beweging. Je maakt je hierbij verschillende interventies eigen, waaronder diverse vormen van opstellen.

Te werken vanuit het perspectief van de Karakterstructuren: Je hebt diepgaande kennis van de verschillende Karakterstructuren en bijbehorende polariteiten, lichaamskenmerken en ontwikkelpotentie. Je leert hierdoor heel gericht en met impact interventies te doen. Je bouwt bovendien een stevig repertoire aan interventies op gebaseerd op de thema’s per Karakterstructuur.

Lichaamsgericht te werken: je betrekt fysieke kenmerken als lichaamsbouw, expressie, motoriek en ademhaling bewust in het contact dat je maakt. Je leert op deze manier werken met het verhaal dat het lichaam vertelt. Een hele krachtige manier om op de kern te coachen.

Praktische informatie

Eerstvolgende startdata: maart 2022

De opleiding heeft een looptijd van 9 maanden met maandelijks twee opleidingsdagen. We plannen waar mogelijk buiten de reguliere schoolvakanties om.

We starten om 10.00 en ronden tussen 16.30 en 17.00 af.

Download hier een overzicht van de eerstvolgende geplande start- en opleidingsdagen in 2022.

De opleiding vindt plaats op onze opleidingslocatie in Den Haag:

Leidsestraatweg 77
2594 BB Den Haag
070 – 250 03 58
info@coachcenter.nl

Tussen de opleidingsdagen schrijf je iedere maand een kort reflectieverslag, is er wat leeswerk en voer je één of twee coachgesprekken. Bij sommige modules is er tevens een aanvullende opdracht.

Tegen het einde van de opleiding vragen we je jouw Essay te schrijven. Hierin ga je in op jouw visie op coaching en je ontwikkeling als persoon en als coach.

Gemiddeld besteden deelnemers zo’n 2 tot 4 uur per week aan de opleiding. De opleiding is dus prima te combineren met een full-time baan.

De kosten voor de opleiding bedragen € 5.800 excl. BTW (incl. BTW € 7.018).

Dit bedrag is inclusief kosten voor materialen, catering en locatie. Enkel de boeken Maskermaker (Wibe Veenbaas) en Systemisch Coachen (Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder) zijn niet inbegrepen en moet nog worden aangeschaft.

Het is voor particuliere deelnemers in 2021 ook nog mogelijk om de studiekosten (voor huidig of toekomstig beroep) af te trekken van de inkomstenbelasting. Bij de aangifte van je inkomstenbelasting geef je de kosten (boven de €250,-) op die je in totaal hebt gemaakt voor scholingsactiviteiten in het jaar waarover je aangifte doet. Dat betekent dus dat de eerste € 250,- niet aftrekbaar is. Hoeveel kosten je hiermee bespaart op je studiekosten hangt af van de hoogte van je inkomstenbelasting, maar zal over het algemeen liggen tussen de 37% en de 49,5%. Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst.

Meld je nu aan voor onze Proeverij en ontdek welke opleiding bij jou past.

Kom gratis proberen Neem contact op

Inschrijven

Kennismakingsgesprek?

Je bent altijd welkom voor een kennismaking met Coachcenter of één van de opleiders. Persoonlijk of telefonisch bespreken we jouw vragen.

Contact

Direct inschrijven

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten deze opleiding te gaan volgen. Leuk! Na het invullen van dit formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de inschrijving compleet te maken.

Inschrijven