fbpx

Coachen met Karakter

Kom gratis proberen

Inleiding

Een stevige verdiepingsopleiding voor coaches die via Systemisch Werken, Karakterstructuren en Lichaamswerk met meer impact en diepgang willen leren coachen.

Ieder kind vindt een antwoord op zijn omgeving. Een antwoord dat samenhangt met de omstandigheden die je aantreft en dat is gebaseerd op de grootste bronnen waarover je beschikt om deze omstandigheden het hoofd te bieden; je natuurlijke kwaliteiten.

De antwoorden waar je keer op keer op terugvalt verworden tot automatische reacties en vaste patronen. Deze patronen uiten zich naast mentaal en emotioneel in de vorm van gedachten en overtuigingen, ook fysiek. De patronen zetten zich letterlijk vast in je lijf en uiten zich via onder meer je lichaamsbouw, ademhaling en expressie.

In de verdiepingsopleiding Coachen met Karakter onderzoek je cognitief, emotioneel en vooral lijfelijk de antwoorden die jij op het leven hebt gegeven. Je maakt je los van belemmerende (fysieke) blokkades zodat je natuurlijke potentieel weer vrij komt.

We kijken hierbij naast ontwikkelingspsychologisch ook systemisch. Jouw antwoorden hangen immers in grote mate samen met de patronen en dynamieken in jouw systeem van herkomst.

De opleiding Coachen met karakter is ontwikkeldconform de normen van NOBCO/EMCC accreditatie op Senior Practitioner Level.

Onderaan de pagina vindt je onze brochure met meer opleidingsinformatie.

  • Coaches die dieper en met meer impact willen leren coachen in een 1-1 setting
  • Start in mei 2024
  • 114 PE-uren (NOBCO)
  • 7 blokken van 2 dagen
  • Maximaal 18 deelnemers
  • Gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur per week
  • Kosten: € 5800 (BTW-vrij voor particulieren)
Brochure downloaden
Kom gratis proeven Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voor wie?

De opleiding Coachen met Karakter is er voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in Systemisch Werk, werken met de Karakterstructuren en Lichaamswerk.

Coaches

Voor coaches die bereid zijn zichzelf diepgaand te onderzoeken vanuit systemisch, karakterologisch en lichaamsgericht perspectief. Om zo met meer diepgang en impact vanuit hun eigen plek en karakter te leren coachen.

Ontwikkelfanaten

Voor iedereen die zijn ontwikkelthema’s naast cognitief/emotioneel ook lichaamsgericht wil onderzoeken. Een benadering met directe en ongekende impact. Het lijf kent het echte verhaal.

Programma Coachen met Karakter

01Waarom deze opleiding?
02Hoe?
03Wat?
04Waartoe?

Waarom deze opleiding?

De verdiepingsopleiding Coachen met Karakter is er om coaches een aanvullend en verdiepend perspectief te bieden op hun manier van coachen.

Door vragen ook vanuit systemisch perspectief te bezien, de thema’s rondom de karakterstructuren als richtingwijzers voor je interventies te gebruiken en het lichaam te gebruiken als instrument voor communicatie vergroot je je impact als coach en persoon aanzienlijk.

Hoe?

De opleiding Coachen met karakter richt zich op jouw ontwikkeling als persoon en jouw ontwikkeling als coach. Je onderzoekt je eigen thema’s systemisch, karakterologisch en lichaamsgericht. Dit is je basis om vanuit dit perspectief ook anderen te coachen.

De opleiding kenmerkt zich door een combinatie van diepgang én directe toepasbaarheid in de praktijk. We werken veel met opstellingen en representanten. Als coach leer je bij iedere werkvorm hoe je deze ook  één-op-één kunt toepassen.

Wat?

In 7 modules van 2 dagen doorlopen we het ontwikkelpad van de mens en de verschillende fases die daar vanuit ontwikkelingspsychologisch perspectief bij horen.

We staan stil bij de verschillende karakterstructuren met bijbehorende thema’s, polariteiten, kenmerken en ontwikkelpotentie. We leggen voor iedere karakterstructuur de link naar het systeem van herkomst met bijbehorende patronen, loyaliteiten en magische beweging als basis voor de gevormde karakterstructuren.

Naast cognitief en emotioneel onderzoeken we thema’s fysiek. Lichaamswerk vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding.

 

Waartoe?

Na afronding van de opleiding Coachen met Karakter ben je in staat om:

Te werken vanuit systemisch perspectief; je bent in staat vragen te bekijken door de lens van systemische principes als plek, ordening, balans, binding, loyaliteiten en de magische en helende beweging. Je maakt je hierbij verschillende interventies eigen, waaronder diverse vormen van opstellen.

Te werken vanuit het perspectief van de Karakterstructuren: Je hebt diepgaande kennis van de verschillende Karakterstructuren en bijbehorende polariteiten, lichaamskenmerken en ontwikkelpotentie. Je leert hierdoor heel gericht en met impact interventies te doen. Je bouwt bovendien een stevig repertoire aan interventies op gebaseerd op de thema’s per Karakterstructuur.

Lichaamsgericht te werken: je betrekt fysieke kenmerken als lichaamsbouw, expressie, motoriek en ademhaling bewust in het contact dat je maakt. Je leert op deze manier werken met het verhaal dat het lichaam vertelt. Een hele krachtige manier om op de kern te coachen.

Praktische informatie

Eerstvolgende start: neem contact op 

De opleiding heeft een looptijd van 7 maanden met maandelijks twee opleidingsdagen. We plannen waar mogelijk buiten de reguliere schoolvakanties om.

We starten om 10.00 en ronden tussen 16.30 en 17.00 af.

 

De opleiding vindt plaats op onze opleidingslocatie in Den Haag:

Leidsestraatweg 77
2594 BB Den Haag
070 – 250 03 58
info@coachcenter.nl

Tussen de opleidingsdagen schrijf je iedere maand een kort reflectieverslag, is er wat leeswerk en voer je één of twee coachgesprekken. Bij sommige modules is er tevens een aanvullende opdracht.

Tegen het einde van de opleiding vragen we je jouw Essay te schrijven. Hierin bespreken we jouw visie op coaching, je ontwikkeling als persoon en als coach.

Gemiddeld besteden deelnemers zo’n 2 tot 4 uur per week aan de opleiding. De opleiding is dus prima te combineren met een full-time baan.

De kosten voor de opleiding bedragen € 5.800. Voor particuliere deelnemers bieden we de mogelijkheid om van de BTW-vrijstelling gebruik te maken. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Voor zakelijke deelnemers is 21% BTW van toepassing.

Dit bedrag is inclusief kosten voor materialen, catering en locatie. Enkel de boeken Maskermaker (Wibe Veenbaas) en Systemisch Coachen (Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder) zijn niet inbegrepen en moeten nog worden aangeschaft.

Aan deze training zijn 114 PE-uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE uren kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie vind je op nobco.nl.

Ontwikkeld conform de normen van de NOBCO/EMCC accreditatie op Senior Practitioner Level, waarmee de opleiding goed past in het portfolio voor je senior EIA-certificering aanvraag.

Meld je nu aan voor onze Proeverij en ontdek welke opleiding bij jou past.

Kom gratis proberen Neem contact op

Inschrijven

Lees de brochure

Is je interesse gewekt maar wil je alles nog eens op je gemak doornemen? Download dan onze opleidingsbrochure en lees alle informatie nog eens rustig door.

Downloaden

Kennismakingsgesprek?

Je bent altijd welkom voor een kennismaking met Coachcenter of één van de opleiders. Persoonlijk of telefonisch bespreken we jouw vragen.

Contact

Direct inschrijven

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten deze opleiding te gaan volgen. Leuk! Na het invullen van dit formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de inschrijving compleet te maken.

Inschrijven