fbpx

Creërend Leiderschap

Kom gratis proberen

Inleiding

Durf jij te leiden?

Deze tijd vraagt als nooit tevoren om leiderschap. Het is aan jou om je plek in te nemen en je ambitie, doelen en talenten tot uiting te brengen. In de beroepswereld als leidinggevende, ondernemer of collega maar ook privé als ouder, partner of vriend.

Hoe handel je in al deze verschillende rollen effectief en vanuit de juiste plek? Hoe maak je jezelf en dat waar jij voor staat zichtbaar? Hoe inspireer je anderen om mee te gaan in jouw visie en creëer je datgene waar jij voor staat en waaraan jij wilt bijdragen? Vanuit jezelf én in contact met de ander?

Deze en aanverwante onderwerpen vormen de kern van de opleiding Creërend Leiderschap. Een opleiding waarin jij je als leider en persoon (verder) ontwikkelt in waar jij in essentie voor staat, hoe je dit met impact overbrengt op anderen en hoe je vervolgens gezamenlijk de visie realiseert.

De opleiding kent een stevige basis in de principes van Theory-U, stromingen uit de coachings- en begeleidingswereld en het toepassen van Design Thinking op leiderschapsvraagstukken. Zo maak je je tal van leiderschapstools en -technieken eigen.

Tijdens de opleidingsdagen staan doen en ervaren centraal. Je leert niet alleen over leiderschap, je leert vooral om je eigen leiderschap vorm te geven.

Tussen de opleidingsmodules vertaal je het geleerde met concrete opdrachten naar praktijksituaties in je werk- en privésituatie en doe je reflectieopdrachten over je eigen handelen als leider.

  • Iedereen die zijn potentie wil leven
  • Start in oktober
  • 7 blokken van 2 dagen
  • Maximaal 18 deelnemers
  • Gemiddeld zo’n 1 tot 2 uur per week
  • Kosten: € 5800 (BTW-vrij voor particulieren)
Brochure downloaden
Kom gratis proeven Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voor wie?

Voor iedereen die zijn potentie wil leven.

Leiders

Voor leiders van een team, project of ander systeem die het beste uit zichzelf en hun omgeving willen halen. Kortom, voor iedereen met een leiderschapstaak die het verschil wil maken.

Ondernemers

Voor ondernemers die beseffen dat ze naast een belangrijke bron ook een belangrijke belemmering zijn voor hun bedrijf. Ondernemers die bereid zijn naar zichzelf te kijken om hun bedrijf te laten groeien.

Managers

Voor managers die vanuit hun eigenheid willen leren leiden. Managers die anderen willen inspireren om vanuit intrinsieke motivatie te bewegen en samen resultaat te boeken.

Programma opleiding Creërend leiderschap

01Waarom deze opleiding?
02Hoe?
03Wat?
04Waartoe?

Waarom deze opleiding?

Alles in de natuur heeft een doel en een taak om bij te dragen aan het grotere geheel. Ook jij. In de opleiding Creërend Leiderschap ontdek je jouw natuurlijke potentieel.

Je leiderschap komt immers het meest tot zijn recht als je leeft en werkt vanuit dit potentieel. Daarin ben je onderscheidend, inspireer je anderen en voeg je het meeste waarde toe.

De vraag ‘wat heb ik te ontwikkelen als ik deze toekomst wil creëren’ staat in de opleiding Creërend leiderschap centraal.

Hoe?

Jij staat centraal in de opleiding. Je leert niet óver leiderschap, je ontplooit jouw authentieke vorm van leiderschap.

Je ontwikkelt het belangrijkste instrument dat jij hebt als leider. Jijzelf, met je hele potentieel dat zich uit in je talenten én in je schaduwkanten. Je leert anderen inspireren en je leert te handelen vanaf de positie die je hebt. Je maakt je niet groter of kleiner dan dat.

Wat?

De principes van Theory-U, Systemisch Kijken en Design Thinking vormen de basis van de opleiding.

In zeven modules van twee aaneengesloten dagen maak je kennis met tal van bewezen tools en technieken op het gebied van leiderschap.

Download de brochure hieronder voor informatie over de thema’s en onderwerpen per module.

Waartoe?

De essentie van de opleiding Creërend leiderschap is om je natuurlijke potentieel verder te ontwikkelen. Je leert voort te bouwen op de bronnen en kwaliteiten die je van nature al in je hebt.

Je leert om te gaan met de uitdagingen die je ook van nature hebt zodat die minder tussen jou en je dromen in zullen staan.

Je leert te ontwikkelen wat nodig is om de toekomst te creëren die jij wilt creëren

Ervaringen van deelnemers

Wessel Tiessens

Ik heb erg genoten en veel geleerd van de opleiding Creërend Leiderschap. De persoonlijke en indringende begeleiding werkt steengoed. Je wordt echt bij je lurven gepakt en door elkaar geschud om een stap in je leerproces te maken. Aanrader voor iedereen die meer uit zich zelf wilt halen!

Marieke van Osch

Ik heb de opleiding Creërend Leiderschap gevolgd bij Coachcenter. Het fijne aan de opleiding is dat het een hele goede mix is van confrontatie met jezelf, groepsdynamiek en theorie. Zo kun je interpreteren wat je altijd deed en reflecteren of je zo je gewenste resultaten bereikt en waarom. De opleiding laat je inzien waar je kwaliteiten liggen op het gebied van leiderschap en laat je inzien hoe je leiderschap voor jezelf goed kunt vormgeven. Er wordt geen blauwdruk gegeven van hoe een leider moet zijn, er wordt je inzicht gegeven hoe jij een leider kunt zijn.

Phlip Boswinkel

Afgelopen maand heb ik de opleiding Creërend Leiderschap van Coach Center afgerond. Een heel bijzonder jaar waarin ik echt inzicht heb gekregen in mijn eigen leiderschapscapaciteiten en het effect op mijn omgeving. Leiderschap op een dieper niveau dan ik van tevoren gedacht. Een opleiding waarin de knoop van emoties, primair gedrag, oprechtheid en mijn spontaniteit en enthousiasme zichtbaar wordt. Een knoop die ik niet in een keer kan ontwarren. Waar Nanco en Heike flink aan hebben getrokken. Af en toe moet je daar echt het diepe voor inspringen of door hen gegooid worden. Terug naar mijn ontwikkeling als kind, mijn rol in het gezin en het effect op mijn eigen gedrag. Soms is dat pijn lijk, soms heel mooi en geruststellend. Na twaalf maanden ‘Creërend Leiderschap’ is het al heel wat duidelijker wat echt van mij is, waar ik voor sta, en wat aangeleerd is. En hoe ik om kan gaan met gevoelens en gedrag van anderen.
‘Je kunt anderen pas leiden als je jezelf hebt leren leiden’. Dit motto vergt een bereidheid om open te staan voor nieuwe ervaringen en gevoelens toe te laten die ik zelf geneigd ben weg te drukken. Maar juist door kwetsbaar in de groep daaraan te werken kijk ik nu met een erg goed gevoel terug op de spannende momenten die Nanco en Heike hebben teweeg gebracht. Het werken aan diepe emoties in groepen is in het begin onwennig maar geeft daarna het inzicht in het effect van gevoelens en gedrag op anderen. Leren luisteren naar de gevoelens van anderen op een dieper niveau brengt mij dichter bij hen, en bij mijzelf.

Ik ben Nanco en Heike dan ook dankbaar voor deze reis. Een reis in een roerig Corona-jaar, waar veel is gebeurd en waar ik in de praktijk veel direct heb kunnen toepassen. De ervaringen neem ik mee op mijn pad, in het vertrouwen dat mijn leiderschap meer bij mijzelf is gaan passen.

Praktische informatie

Eerstvolgende start: oktober 2024

De opleiding heeft een looptijd van 7 maanden met maandelijks twee opleidingsdagen. We plannen waar mogelijk buiten de reguliere schoolvakanties om.

We starten om 10.00 en ronden tussen 16.30 en 17.00 af.

Download hier een overzicht van de eerstvolgende geplande start- en opleidingsdagen in 2024.

De opleiding vindt plaats op onze opleidingslocatie in Den Haag:

Leidsestraatweg 77
2594 BB Den Haag
070 – 250 03 58
info@coachcenter.nl

De opleiding creërend leiderschap bestaat uit 7 blokken van 2 dagen en 2 Designteamdagen.

Gemiddeld besteden deelnemers zo’n 1 tot 2 uur per week aan de opleiding. De opleiding is dus prima te combineren met een full-time baan.

De kosten voor de opleiding bedragen € 5.800. Voor particuliere deelnemers bieden we de mogelijkheid om van de BTW vrijstelling gebruik te maken. Je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Voor zakelijke deelnemers is 21% BTW van toepassing.

Dit bedrag is inclusief kosten voor materialen, catering en locatie. Het bedrag is exclusief de aan te schaffen boeken. Dit betreft de boeken De zelfbewuste leider van Godfried IJsseling, Durf te leiden van Brené Brown (EN: Dare to lead) en De kracht van storytelling van Carmine Gallo (EN: The Storyteller’s secret).

Meld je nu aan voor onze Proeverij en ontdek welke opleiding bij jou past.

Kom gratis proberen Neem contact op

Inschrijven

Lees de brochure

Is je interesse gewekt maar wil je alles nog eens op je gemak doornemen? Download dan onze opleidingsbrochure en lees alle informatie nog eens rustig door.

Downloaden

Kennismakingsgesprek?

Je bent altijd welkom voor een kennismaking met Coachcenter of één van de opleiders. Persoonlijk of telefonisch bespreken we jouw vragen.

Contact

Direct inschrijven

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten deze opleiding te gaan volgen. Leuk! Na het invullen van dit formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de inschrijving compleet te maken.

Inschrijven