fbpx

Downloads

Downloads

8 stappen naar financiële vrijheid

Financiële Vrijheid gaat over de ‘Vrijheid om te doen wat je wilt, wanneer je wilt en met wie je wilt’. Dat is rijkdom! Ga aan de slag in 8 stappen!

Downloads

Toets de effectiviteit van jouw schild

Een oefening om effectiever te worden in contact met de mensen in jouw omgeving. Aan de slag met je eigen emotionele schild.

Downloads

Feedback geven

Feedback is onmisbaar voor effectieve samenwerking. Feedback is terugkoppeling over hoe gedrag of communicatie wordt ontvangen en geïnterpreteerd door de ander. Feedback geeft belangrijke informatie over het effect van jouw doen en laten op de ander. Dit artikel biedt praktische stappen en handvatten voor het geven van constructieve feedback.

Downloads

Werken met de Voice Dialogue methode

Word baas over je innerlijke stemmen en subpersonen. Wat is Voice Dialogue? Bekijk de hand-out met handige oefening en visual!

Downloads

Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek

De Dramadriehoek beschrijft drie ineffectieve rollen die we als mens in interactie met anderen snel geneigd zijn te vervullen. Download de hand-out!

Downloads

Wie goed luistert kan veel leren

Wij mensen zijn betekenis-gevende wezens. Aan de dingen die wij meemaken kennen wij, bewust of onbewust, betekenis toe. Dit betekenis-geven maakt het ons mogelijk te leren. Doordat we weten dat een rood stoplicht ‘stoppen’ betekent hoeven we dit gelukkig niet telkens opnieuw te ontdekken. Betekenis geven maakt immers dat het wiel niet telkens opnieuw hoeft […]

Downloads

Maak je dromen waar in 9 stappen

1. Kies je droom Een inspirerend (toekomst)beeld zorgt voor de emotionele intensiteit die je nodig hebt om in beweging te komen. Emoties brengen mensen immers in beweging. Zorg dus dat het echt iets is waar je je door geïnspireerd voelt. Volg je hart. 2. Droom GROOT Door groot te dromen creëer je een omgeving die […]

Downloads

Terug naar de tekentafel

HR PRAKTIJK MAGAZINE NR.5 – 2012 De ontwikkelingen in het HR-werkveld volgen elkaar in hoog tempo op. Er wordt dan ook op alle mogelijke manieren geadviseerd, getraind en bijgeschoold. Maar hoe effectief is dit, en werkt het over een jaar nog? Nee, vond Nanco Vrijland van Coachcenter, en hij ontwikkelde een nieuwe aanpak gericht op […]

Downloads

Gelukkig zijn

In het oude Egypte geloofden ze dat je aan de hemelpoort twee vragen kreeg. 1. Heb je plezier gehad in je leven? 2. Heb je anderen plezier bezorgd?

Downloads

Effectief coachen met de Coaching Roadmap

Coachen is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Toch heeft ook coachen enkele nadelen. Overkom ze met de Coaching Roadmap!

Downloads

Ontwikkeling als sleutel voor succes, geluk en blijvende verandering

Het hebben van een toekomstbeeld zorgt er al voor dat je vanaf het eerste moment al allerlei kansen gaat waarnemen die je helpen je doel te bereiken.