fbpx

Professional Coaching & Leiderschap

Kom gratis proberen

Inleiding

Onze geaccrediteerde opleiding Professional Coaching & Leiderschap richt zich op mensen met een HBO+ werk- en denkniveau die beseffen dat persoonlijke en professionele ontwikkeling over veel meer gaat dan cognitieve kennis. Je gaat jezelf verdiepen in coaching en in professioneel leiderschap.

Naast een helder theoretisch kader en een breed scala aan tools & technieken biedt onze opleiding tal van werkvormen om naast cognitie juist het emotionele brein aan te spreken.

Ontwikkeling uit zich immers in gedrag en het is de emotie die gedrag stuurt of juist tussen ons en onze dromen in staat. Daarnaast blijkt emotionele intelligentie doorslaggevend te zijn voor succes in het bedrijfsleven.

De opleiding kent een stevige basis in de Transactionele Analyse (TA), NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werken.

Onze begeleiding is maatwerk. Je ontwikkelt je vanuit van jouw authentieke talenten. Als coach, professional en als mens.

 • Iedereen die het verschil wil maken
 • Er starten 4 groepen per jaar
 • 7 blokken van 2 dagen
 • Maximaal 18 deelnemers
 • Gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur per week
 • Geaccrediteerd op NOBCO/EIA Practitioner Niveau
 • 1 jaar gratis Coachhuis lidmaatschap
 • Kosten: € 5800 (BTW-vrij voor particulieren)
Brochure downloaden
Kom gratis proeven Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voor wie?

Voor iedereen die zich wil ontwikkelen, als coach, professional en als mens.

Professional

Voor als je als leidinggevende, trainer, (HR) adviseur of recruiter, manager, ondernemer of andere professional effectiever wilt worden in je rol en je wilt ontwikkelen in een meer coachende manier van werken.

(Aspirant) Coach

Als je als coach of aspirant coach op professioneel niveau wilt leren coachen en je impact en scala aan interventies wilt vergroten.

Mens

Als je je als mens verder wilt ontwikkelen op aspecten als persoonlijk leiderschap, zelfmanagement en effectieve interactie met anderen.

Programma Professional Coaching & Leiderschap

01Waarom deze opleiding?
02Hoe?
03Wat?
04Waartoe?

Waarom deze opleiding?

Omdat je wilt groeien. Blijvend wilt groeien. Als persoon en als professional. Je beseft dat ontwikkeling veel verder gaat dan cognitieve kennis en nieuwe vaardigheden.

Je wilt een stevig fundament ontwikkelen op het gebied van coaching. Omdat je coach wilt worden of meer coachend wil werken. Bewezen en onderbouwde tools en technieken vind je van belang. Daarnaast weet je dat jouw impact als coach grotendeels wordt bepaald door jouw groei als persoon.

Je bent in dit kader bereid naar jezelf te kijken. Je bent bereid jouw Reis van de Held aan te gaan.

Hoe?

Wij werken op het niveau van emoties. Professionele coaching en leiderschap gaan immers om het ontwikkelen van gedrag en het zijn onze emoties die ons gedrag sturen. Blijvende ontwikkeling vraagt om het werken met emoties die aan de basis liggen van gedrag. Pas als het anders voelt ga je het fundamenteel anders doen.

Daarnaast kent de opleiding Professional Coaching & Leiderschap een praktische kant. Werken met diepgang hoeft niet ten koste te gaan van de praktische toepasbaarheid. Onze benadering op de (emotionele) kern met een concrete en praktische vertaling naar het dagelijks leven is onderscheidend in de markt.

Meestal wordt gekozen voor óf diepgaand óf praktisch. Wij staan voor de combinatie.

Wat?

In de eerste helft van de opleiding staat jouw groei als persoon en het ontwikkelen van de juiste basishouding centraal. Wel oefen je vanaf de eerste module al met coachen.

In de tweede helft staat jouw groei als coach centraal. Je maakt kennis met een breed scala aan tools en technieken met een stevige basis in de Transactionele Analyse (TA), NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werken.

Daarnaast wordt gebruikgemaakt van vele andere professionele methoden en technieken op het gebied van coaching & communicatie en Visueel Werken.

 

Waartoe?

Je ontwikkelt als coach een breed fundament in bewezen theorieën en modellen. We leiden je op om vanuit jouw eigenheid te leren coachen. Je hoeft niet net als onze coaches te worden. Je wordt vooral de coach en professional die jij in potentie bent. Je leert te coachen op de kern van wat speelt met een direct toepasbare vertaling naar de praktijk.

Als persoon leer je emoties begrijpen, verantwoordelijkheid te nemen voor je behoeften en gedrag positief beïnvloeden. Je leert meer en meer echt jezelf te zijn in contact met anderen. Je leert hoe je jouw talent vertaalt in toegevoegde waarde voor je omgeving.

Je maakt jouw reis op basis van jouw persoonlijke doelen. Jouw ontwikkeling is een maatwerk proces waarin je door ons persoonlijk en op maat wordt begeleid. Jij staat aan het roer.

Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het NOBCO/EIA op Practitioner Level geaccrediteerde Diploma.

Ervaringen van deelnemers

Wesley de Blij

De Reis van de Held is de ondertitel bij de opleiding die ik bij Coachcenter heb gevolgd. Die slaat de spijker op zijn kop. Tijdens de opleiding heb ik mezelf op een dieper niveau leren kennen en zodoende erachter gekomen wat mijn valkuilen en speciale krachten zijn en hoe ik deze in kan zetten in contact met een ander. De opleiders gidsen je naar je bestemming; daar waar de één de meegaande beweging hanteert, weet de ander je meer te confronteren. Voor mij was dit de ideale combinatie om mezelf te ontwikkelen tot coach en completer te worden als mens.

Caroline Hermans

Ik heb in 2018 de opleiding professional coaching & leiderschap afgerond. Ik kan iedereen deze opleiding van harte aanbevelen, zowel om beter inzicht te krijgen in eigen patronen en gedrag, maar ook te leren hoe je anderen kan helpen het beste uit zichzelf te halen. Deze opleiding was niet alleen cognitief gefocust maar had een holistische aanpak, met een breed aanbod aan methoden en technieken, waarbij ik de vrijheid had om zelf te ontdekken wat het beste bij mij paste en waardoor ik kon leren welke technieken het meest effectief voor mji waren in het coachen van anderen. Ik geloof dat deze opleiding me meer bracht dan de ICF certified opleidingen die ik overwogen heb bij de grotere bureaus. Aanrader!

Priscilla van der Poel

De opleiding Professional Coaching & Leiderschap is voor mij een bijzondere reis geweest. Naast dat ik mijzelf Professioneel Coach mag noemen heb ik vooral ook veel over mezelf geleerd. Wat vind ik belangrijk? Wat wil ik? Wie ben ik? En, ik mag er zijn!

Ook heb ik ervaren dat wat je leert niet alleen in coachgesprekken kunt toepassen, maar in alle communicatie. Wat een verrijking voor zowel mijn professionele leven als privé!

Voor mij is deze opleiding pas het begin van mijn reis. Ik ga doen wat ík leuk vind en waar ik goed in ben. Dat is het allergrootste cadeau dat ik uit de opleiding heb gehaald!

Vincent van Wissem

De opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter is één van de meest impact volle reizen geweest in mijn leven tot nu toe! Ik ben gegroeid in mijn coaching skills en als mens. Daarnaast heb ik één van mijn doelen bereikt, namelijk dat ik nu andere mensen coach. Mede door de professionele begeleiding en kracht van de groep is er een veilige omgeving waarin ik werd uitgedaagd om naar mijn eigen dieper gelegen emoties en overtuigingen te kijken, alvorens andere mensen te kunnen coachen. Ik heb een masker afgedaan voor mijn gevoel en heb meer vertrouwen in mijn skills als coach. Sinds de opleiding sta ik anders in het leven, omdat ik merk dat ik een keuze heb hoe om te gaan met bepaalde situaties wat ook invloed heeft gehad op bestaande relaties en hoe ik naar andere mensen kijk.

Melanie Schmit

Ik ben heel blij dat ik heb gekozen voor de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter! Het is één van de meest betekenisvolle ervaringen in mijn leven geworden. Ik sta sterker in contact met alles en iedereen om me heen en in zijn algemeenheid is te zeggen dat ik nu anders kijk naar dezelfde dingen.

Het is een diepgaand, transformerend ontwikkelpad.

Ik heb me steeds ondersteund gevoeld bij mijn specifieke ontwikkeldoelen- en behoeften door de opzet van de opleiding, de deskundige begeleiding van de opleiders en de interactie met de groep.

Praktische informatie

Eerstvolgende start: mei 2024 (volgeboekt, neem contact op voor de mogelijkheden)

De opleiding heeft een looptijd van 7 maanden met maandelijks twee opleidingsdagen. Deze vallen of op een vrijdag en zaterdag, een donderdag en vrijdag, of op een maandag en dinsdag. We plannen waar mogelijk buiten de reguliere schoolvakanties om.

We starten om 10.00 en ronden tussen 16.30 en 17.00 af.

Download hier het overzicht voor de opleidingsgroepen die starten in 2024.

De opleiding vindt plaats op onze opleidingslocatie in Den Haag:

Leidsestraatweg 77
2594 BB Den Haag
070 – 250 03 58
info@coachcenter.nl

Tussen de opleidingsdagen schrijf je iedere maand een kort reflectieverslag, is er wat leeswerk en voer je één of twee coachgesprekken. Bij sommige modules is er een aanvullende opdracht.

Tegen het einde van de opleiding vragen we je jouw Essay te schrijven. Hierin ga je in op jouw visie op coaching en je ontwikkeling als persoon en als coach.

Gemiddeld besteden deelnemers zo’n 2 tot 4 uur per week aan de opleiding. De opleiding is dus prima te combineren met een full-time baan.

De kosten voor de opleiding bedragen € 5.800. Voor particuliere deelnemers bieden we de mogelijkheid om van de BTW vrijstelling gebruik te maken. Je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Voor zakelijke deelnemers is 21% BTW van toepassing.

Dit bedrag is:

 • Inclusief kosten voor materialen, catering en locatie. Enkel het boek ‘Coachen als Professie’ van Ien van der Pol (kosten circa 50) is niet inbegrepen en moet nog worden aangeschaft.
 • Inclusief een jaar gratis Coachhuis lidmaatschap.
 • Inclusief korting op je NOBCO-aansluiting.

 

De opleiding Professional Coaching & Leiderschap is vanuit de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en de EMCC (European Mentoring & Coaching Council) op Europees niveau  op Practitioner Level geaccrediteerd. De opleiding is erkend met een European Quality Award.

De opleiding vormt hiermee ook vanuit dit oogpunt een gedegen basis om als professioneel coach aan de slag te gaan.

Meld je nu aan voor onze Proeverij en ontdek welke opleiding bij jou past.

Kom gratis proberen Neem contact op

Inschrijven

Lees de brochure

Is je interesse gewekt maar wil je alles nog eens op je gemak doornemen? Download dan onze opleidingsbrochure en lees alle informatie nog eens rustig door.

Downloaden

Kennismakingsgesprek?

Je bent altijd welkom voor een kennismaking met Coachcenter of één van de opleiders. Persoonlijk of telefonisch bespreken we jouw vragen.

Contact

Direct inschrijven

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten deze opleiding te gaan volgen. Leuk! Na het invullen van dit formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijven