fbpx

Coaching

Downloads

De scriptcirkel in jouw levensverhaal

Herken jij gebieden in je leven waar je telkens maar dezelfde ongewenste resultaten bereikt? De Scriptcirkel of Levensscript geeft je meer inzicht.

Downloads

De Cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey

De cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey. In welke mate neem jij verantwoordelijkheid voor de uitdagingen in je leven?

Artikelen

Byron Katie’s The Work: 4 vragen die je leven veranderen

Vier vragen die jouw leven veranderen. Keer jouw overtuigingen om en ervaar het verschil. Een bewezen effectieve methode om negatieve gedachtes te lijf te gaan!

Artikelen

Hoe kies ik de beste Coachopleiding?

Je keuze voor een coach opleiding is een belangrijke keuze. In dit artikel 10 tips om te komen tot de beste coach opleiding voor jou.

Downloads

Denken en voelen wat JIJ wilt met RET (Rationeel Emotieve Therapie)

Rationeel Emotieve Therapie (RET) vergroot je wereld. Ontvang direct de RET Oefening met bijbehorende uitleg in je e-mail.

Downloads

Het OVK Model uit de Transactionele Analyse

Wil je effectiever worden in je communicatie en functioneren? Download de hand-out met oefening gebaseerd op het OVK-model uit de Transactionele Analyse.

Artikelen

Tijdstructurering – niveaus van contact

Eric Berne – grondlegger van de Transactionele Analyse – onderscheidt 6 niveaus waarop wij contact aan kunnen gaan. Berne noemt dit Tijdstructurering, aangezien we elke vorm gebruiken om onze tijd mee te vullen, ofwel te structureren.

Artikelen

De ontwikkeling van een team

Een team is zo sterk als het zwaktste teamlid. Tenminste, vanuit teamperspectief bezien. Een uitleg op basis van de teamniveaus M1, M2, M3 en M4 (met test)!

Downloads

Toets de effectiviteit van jouw schild

Een oefening om effectiever te worden in contact met de mensen in jouw omgeving. Aan de slag met je eigen emotionele schild.

Artikelen

Leren? Gewoon doen en ervaren!

Leren door doen en ervaren. Het 70:20:10 model van Jennings. 70% leren we door te doen en ervaren! Met wie en wanneer ga jij aan de slag?

Downloads

Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek

De Dramadriehoek beschrijft drie ineffectieve rollen die we als mens in interactie met anderen snel geneigd zijn te vervullen. Download de hand-out!

Artikelen

De kaart is niet het gebied

Wat wij waarnemen zegt vooral iets over onszelf en niet over de feitelijke wereld.‘De Kaart is niet het gebied’ wordt binnen NLP gebruikt om dit te beschrijven.

Artikelen

Wat is de kleur van de dood?

Tijdens het afscheid leren we veel over de identiteit. Over niet meer zijn en zijn

Artikelen

Mening over Zwarte Piet? Wat zegt dit over jou?

Nog niet eerder leidde het Sinterklaasfeest tot zoveel tumult. Hoe komt het dat mensen zo van mening kunnen verschillen over hetzelfde onderwerp?

Artikelen

Natuurlijke groei door ont-moeten en loslaten | Coachend Leidinggeven

Alles in de natuur is gericht op groei en ontwikkeling. Kijk maar naar een eikel die van de boom valt. Die zal zich waar de omstandigheden dat toelaten uit eigen beweging ontwikkelen tot een grote machtige eik. Daar hoeft verder niemand iets voor te doen. En zo hebben ook wij mensen een natuurlijke drang tot […]

Artikelen

Zonder angst geen moed

Op basaal niveau bewegen we als mens vanuit lust en onlust. We bewegen ons toe naar de zaken die ons plezier beleven (lust), en gaan bij voorkeur weg van die dingen waar we ongerief bij ervaren (onlust). Dat houdt ons in een wereld die bestaat uit tegenstellingen goed in beweging. De wereld is immers opgebouwd […]

Downloads

Wie goed luistert kan veel leren

Wij mensen zijn betekenis-gevende wezens. Aan de dingen die wij meemaken kennen wij, bewust of onbewust, betekenis toe. Dit betekenis-geven maakt het ons mogelijk te leren. Doordat we weten dat een rood stoplicht ‘stoppen’ betekent hoeven we dit gelukkig niet telkens opnieuw te ontdekken. Betekenis geven maakt immers dat het wiel niet telkens opnieuw hoeft […]

Artikelen

Stap uit je comfortzone! Hoezo eigenlijk?

Je kent hem ongetwijfeld, de uitspraak ‘kom uit je comfortzone’. Een aanmoediging die zich in vele soorten, maten en vormen laat horen. En tien tegen één dat ook jij het er in meer of mindere mate mee eens bent… Maar waarom zou je uit je comfortzone komen? Zijn we niet allemaal juist op zoek naar […]

Artikelen
Professioneel coach worden

Emotionele intelligentie

Emotionele Intelligentie (EQ) en niet cognitieve intelligentie (IQ) of vaktechnische vaardigheden blijkt doorslaggevend voor succes in het bedrijfsleven.

Artikelen

Business Model You (BMY)

De Business Model You (BMY) methode met canvas is een uitermate effectieve en innovatieve methode om jouw baan te beschrijven, analyseren en verbeteren!