fbpx

Leiderschap

Downloads

Je bent wat je kiest

Naast ont-dekken vraagt werken en leven in lijn met wie je bent om kiezen. Inzicht in wie je bent en wat je ten diepste verlangt is één, dit vertalen naar je keuzes en gedrag is twee. Hoe maak je die vertaling?

Downloads

De scriptcirkel in jouw levensverhaal

Herken jij gebieden in je leven waar je telkens maar dezelfde ongewenste resultaten bereikt? De Scriptcirkel of Levensscript geeft je meer inzicht.

Downloads

De Cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey

De cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey. In welke mate neem jij verantwoordelijkheid voor de uitdagingen in je leven?

Artikelen

Byron Katie’s The Work: 4 vragen die je leven veranderen

Vier vragen die jouw leven veranderen. Keer jouw overtuigingen om en ervaar het verschil. Een bewezen effectieve methode om negatieve gedachtes te lijf te gaan!

Artikelen

Hoe kies ik de beste Coachopleiding?

Je keuze voor een coach opleiding is een belangrijke keuze. In dit artikel 10 tips om te komen tot de beste coach opleiding voor jou.

Artikelen

Leiderschap. Je hart weet de weg

Wil jij werken aan je leiderschap? Kies vanuit liefde en niet vanuit angst. Je leest er alles over in dit artikel.

Downloads

Persoonlijk Leiderschap: Van reageren naar antwoord geven

Wil jij werken aan je leiderschap? Kijk dan eens of je meer van reageren naar antwoorden kunt gaan. Download hand-out met oefening!

Downloads

Het OVK Model uit de Transactionele Analyse

Wil je effectiever worden in je communicatie en functioneren? Download de hand-out met oefening gebaseerd op het OVK-model uit de Transactionele Analyse.

Downloads

Over Waarden en A-spelers

De invloed van onze omgeving is groot. Kies je relaties daarom bewust. Neem je omgeving eens onder de loep met dit model gericht op creatie!

Artikelen

Tijdstructurering – niveaus van contact

Eric Berne – grondlegger van de Transactionele Analyse – onderscheidt 6 niveaus waarop wij contact aan kunnen gaan. Berne noemt dit Tijdstructurering, aangezien we elke vorm gebruiken om onze tijd mee te vullen, ofwel te structureren.

Artikelen

De ontwikkeling van een team

Een team is zo sterk als het zwaktste teamlid. Tenminste, vanuit teamperspectief bezien. Een uitleg op basis van de teamniveaus M1, M2, M3 en M4 (met test)!

Artikelen

De Roos van Leary

Met de Roos van Leary reageer je bewuster op het gedrag van anderen en beïnvloed je vervolgens zijn of haar gedrag. Download met visual en oefening!

Downloads

Toets de effectiviteit van jouw schild

Een oefening om effectiever te worden in contact met de mensen in jouw omgeving. Aan de slag met je eigen emotionele schild.

Downloads

Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek

De Dramadriehoek beschrijft drie ineffectieve rollen die we als mens in interactie met anderen snel geneigd zijn te vervullen. Download de hand-out!

Artikelen

Wat is de kleur van de dood?

Tijdens het afscheid leren we veel over de identiteit. Over niet meer zijn en zijn

Artikelen

Zonder angst geen moed

Op basaal niveau bewegen we als mens vanuit lust en onlust. We bewegen ons toe naar de zaken die ons plezier beleven (lust), en gaan bij voorkeur weg van die dingen waar we ongerief bij ervaren (onlust). Dat houdt ons in een wereld die bestaat uit tegenstellingen goed in beweging. De wereld is immers opgebouwd […]

Downloads

Wie goed luistert kan veel leren

Wij mensen zijn betekenis-gevende wezens. Aan de dingen die wij meemaken kennen wij, bewust of onbewust, betekenis toe. Dit betekenis-geven maakt het ons mogelijk te leren. Doordat we weten dat een rood stoplicht ‘stoppen’ betekent hoeven we dit gelukkig niet telkens opnieuw te ontdekken. Betekenis geven maakt immers dat het wiel niet telkens opnieuw hoeft […]

Artikelen

Ben ik een natuurlijke leider?

Wat maakt dat sommige mensen leiden, en anderen volgen? Wat maakt een natuurlijk leider? En, hoe zorg je dat je als volger een goede leider kiest?

Artikelen
Professioneel coach worden

Emotionele intelligentie

Emotionele Intelligentie (EQ) en niet cognitieve intelligentie (IQ) of vaktechnische vaardigheden blijkt doorslaggevend voor succes in het bedrijfsleven.

Artikelen

Business Model You (BMY)

De Business Model You (BMY) methode met canvas is een uitermate effectieve en innovatieve methode om jouw baan te beschrijven, analyseren en verbeteren!