fbpx

Teamontwikkeling

Downloads

De Cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey

De cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey. In welke mate neem jij verantwoordelijkheid voor de uitdagingen in je leven?

Artikelen

Byron Katie’s The Work: 4 vragen die je leven veranderen

Vier vragen die jouw leven veranderen. Keer jouw overtuigingen om en ervaar het verschil. Een bewezen effectieve methode om negatieve gedachtes te lijf te gaan!

Downloads

Het OVK Model uit de Transactionele Analyse

Wil je effectiever worden in je communicatie en functioneren? Download de hand-out met oefening gebaseerd op het OVK-model uit de Transactionele Analyse.

Downloads

Over Waarden en A-spelers

De invloed van onze omgeving is groot. Kies je relaties daarom bewust. Neem je omgeving eens onder de loep met dit model gericht op creatie!

Artikelen

Tijdstructurering – niveaus van contact

Eric Berne – grondlegger van de Transactionele Analyse – onderscheidt 6 niveaus waarop wij contact aan kunnen gaan. Berne noemt dit Tijdstructurering, aangezien we elke vorm gebruiken om onze tijd mee te vullen, ofwel te structureren.

Artikelen

De ontwikkeling van een team

Een team is zo sterk als het zwaktste teamlid. Tenminste, vanuit teamperspectief bezien. Een uitleg op basis van de teamniveaus M1, M2, M3 en M4 (met test)!

Downloads

Feedback geven

Feedback is onmisbaar voor effectieve samenwerking. Feedback is terugkoppeling over hoe gedrag of communicatie wordt ontvangen en geïnterpreteerd door de ander. Feedback geeft belangrijke informatie over het effect van jouw doen en laten op de ander. Dit artikel biedt praktische stappen en handvatten voor het geven van constructieve feedback.

Downloads

Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek

De Dramadriehoek beschrijft drie ineffectieve rollen die we als mens in interactie met anderen snel geneigd zijn te vervullen. Download de hand-out!

Artikelen

Terug naar de basis

Soms heb je zo’n thema in je leven dat op meerdere vlakken terug (b-)lijkt te komen. Een thema dat zich vrijwel gelijktijdig manifesteert op de belangrijke onderwerpen van je leven, als een grondtoon die overal in doorklinkt. En toch, zo duidelijk als het thema aanklopt, zo lang kan het soms duren voordat je het zelf […]

Artikelen

Stap uit je comfortzone! Hoezo eigenlijk?

Je kent hem ongetwijfeld, de uitspraak ‘kom uit je comfortzone’. Een aanmoediging die zich in vele soorten, maten en vormen laat horen. En tien tegen één dat ook jij het er in meer of mindere mate mee eens bent… Maar waarom zou je uit je comfortzone komen? Zijn we niet allemaal juist op zoek naar […]

Artikelen

Ben ik een natuurlijke leider?

Wat maakt dat sommige mensen leiden, en anderen volgen? Wat maakt een natuurlijk leider? En, hoe zorg je dat je als volger een goede leider kiest?

Artikelen

Groeien? Geef jezelf een probleem!

Wat maakt dat mensen wel willen groeien, maar er vaak weinig van terecht komt? Ontdek de impact van jezelf een probleem geven op jouw groei!

Artikelen
Professioneel coach worden

Emotionele intelligentie

Emotionele Intelligentie (EQ) en niet cognitieve intelligentie (IQ) of vaktechnische vaardigheden blijkt doorslaggevend voor succes in het bedrijfsleven.

Artikelen
Lencioni

Lencioni en de vijf frustraties van teamwork – piramide van lencioni

Onderzoek in hoeverre jij jouw team herkent in één of meerdere van de frustraties van Lencioni. En zet een belangrijke stap op weg naar verandering!

Artikelen

Waaruit bestaat een mens?

Een mens kan het beste worden gekarakteriseerd op basis van de vier dimensies lichaam, hoofd, hart en ziel. Ongeacht religie, cultuur, geografische locatie of levensfilosofie hanteert men over het algemeen deze vier dimensies om de mens te beschrijven, al dan niet in andere bewoordingen. Deze dimensies vertegenwoordigen de vier basisbehoeften van mensen: leven (fysiek – lichaam), leren (groei & […]

Artikelen

Kernkwadranten: Omgaan met ‘lastige’ mensen

Herkenbaar? ‘Lastige mensen’ in je omgeving? Lees in dit artikel hoe je hier beter mee om kunt gaan met behulp van de Kernkwadranten van Daniel Ofman!

Artikelen

Effectieve Teams – Hoeveel schapen heb jij in je team?…en wat zegt dat over jou?

In hoeverre zijn mensen in jouw omgeving echt uit eigen keuze gecommitteerd aan de doelstellingen? Wat is jouw rol daar? Ga op weg naar een effectief team!