fbpx

Artikelen

Artikelen

De karakterstructuren van Reich en Lowen

Meer weten over lichaamsgericht coachen? Bekijk ook onze opleiding Karakterstructuren. Zonder toeters en bellen, direct tot de kern. Maak het verschil.

Artikelen

Byron Katie’s The Work: 4 vragen die je leven veranderen

Vier vragen die jouw leven veranderen. Keer jouw overtuigingen om en ervaar het verschil. Een bewezen effectieve methode om negatieve gedachtes te lijf te gaan!

Artikelen

Systemisch Werken 

Systemisch Werken, veelal bekend geworden door familieopstellingen en organisatieopstellingen, geeft je inzicht in jouw plek in een systeem. Naast dat we een individu zijn, maken we immers allemaal onder-deel uit van diverse netwerken aan relaties, ofwel systemen. Jij beïnvloedt de systemen waar jij een onderdeel van uitmaakt. En deze systemen beïnvloeden jou.  Met Systemisch Werken […]

Artikelen

Transactionele Analyse (TA)

Wat is jouw persoonlijkheid? Hoe ontwikkel je je vanuit een psychologisch perspectief en op welke wijze communiceer je met anderen? Transactionele Analyse (TA) geeft antwoord op deze vragen. Transactionele Analyse is naast Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werken een belangrijke pijler binnen onze opleidingen, workshops en coaching. Maar wat is Transactionele Analyse precies? TA […]

Artikelen

NLP: NeuroLinguïstisch Programmeren

Welk gedrag leidt tot succes? Wat in dit gedrag is precies het verschil dat het verschil maakt, en hoe leer ik van mezelf en anderen om dit gedrag te herhalen? Dit zijn enkele van de vragen waar je met NLP antwoord op krijgt. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is één van de drie pijlers waarop de […]

Artikelen

Hoe kies ik de beste Coachopleiding?

Je keuze voor een coach opleiding is een belangrijke keuze. In dit artikel 10 tips om te komen tot de beste coach opleiding voor jou.

Artikelen

Leiderschap. Je hart weet de weg

Wil jij werken aan je leiderschap? Kies vanuit liefde en niet vanuit angst. Je leest er alles over in dit artikel.

Artikelen

Tijdstructurering – niveaus van contact

Eric Berne – grondlegger van de Transactionele Analyse – onderscheidt 6 niveaus waarop wij contact aan kunnen gaan. Berne noemt dit Tijdstructurering, aangezien we elke vorm gebruiken om onze tijd mee te vullen, ofwel te structureren.

Artikelen

De ontwikkeling van een team

Een team is zo sterk als het zwaktste teamlid. Tenminste, vanuit teamperspectief bezien. Een uitleg op basis van de teamniveaus M1, M2, M3 en M4 (met test)!

Artikelen

De Roos van Leary

Met de Roos van Leary reageer je bewuster op het gedrag van anderen en beïnvloed je vervolgens zijn of haar gedrag. Download met visual en oefening!

Artikelen

Leren van je problemen

Wat kun je leren van je problemen zodat je niet weer tegen dezelfde dingen aanloopt? Ontdek de oplossingen die door je problemen zichtbaar worden.

Artikelen

Leren? Gewoon doen en ervaren!

Leren door doen en ervaren. Het 70:20:10 model van Jennings. 70% leren we door te doen en ervaren! Met wie en wanneer ga jij aan de slag?

Artikelen

De kaart is niet het gebied

Wat wij waarnemen zegt vooral iets over onszelf en niet over de feitelijke wereld.‘De Kaart is niet het gebied’ wordt binnen NLP gebruikt om dit te beschrijven.

Artikelen

Wat is de kleur van de dood?

Tijdens het afscheid leren we veel over de identiteit. Over niet meer zijn en zijn

Artikelen

Van boosheid naar verbinding

Laatst smeet mijn zoontje Bo ( jaar) voor de zoveelste keer zijn jasje achteloos op de grond. ‘Of ik hem even kon ophangen’. Vervolgens was hij onvermurwbaar: die jas ging hij niet ophangen… Dit gedrag paste totaal niet in mijn ideaalplaatje voor kloppend gedrag. We geven Bo namelijk enorm veel vrijheid, dus mag hij hier […]

Artikelen

Terug naar de basis

Soms heb je zo’n thema in je leven dat op meerdere vlakken terug (b-)lijkt te komen. Een thema dat zich vrijwel gelijktijdig manifesteert op de belangrijke onderwerpen van je leven, als een grondtoon die overal in doorklinkt. En toch, zo duidelijk als het thema aanklopt, zo lang kan het soms duren voordat je het zelf […]

Artikelen

Mening over Zwarte Piet? Wat zegt dit over jou?

Nog niet eerder leidde het Sinterklaasfeest tot zoveel tumult. Hoe komt het dat mensen zo van mening kunnen verschillen over hetzelfde onderwerp?

Artikelen

Natuurlijke groei door ont-moeten en loslaten | Coachend Leidinggeven

Alles in de natuur is gericht op groei en ontwikkeling. Kijk maar naar een eikel die van de boom valt. Die zal zich waar de omstandigheden dat toelaten uit eigen beweging ontwikkelen tot een grote machtige eik. Daar hoeft verder niemand iets voor te doen. En zo hebben ook wij mensen een natuurlijke drang tot […]

Artikelen

Zonder angst geen moed

Op basaal niveau bewegen we als mens vanuit lust en onlust. We bewegen ons toe naar de zaken die ons plezier beleven (lust), en gaan bij voorkeur weg van die dingen waar we ongerief bij ervaren (onlust). Dat houdt ons in een wereld die bestaat uit tegenstellingen goed in beweging. De wereld is immers opgebouwd […]

Artikelen

Problemen? … Wat wel werkt!

Problemen bestaan niet, jouw verhouding maakt of je iets als een probleem ervaart of niet. Ga aan de slag en vergroot je invloed!