fbpx

Artikelen

Artikelen

The Holstee Manifesto

‘Life is about the people you meet and the things you create with them’ – één van de vele zinnen uit het Holstee Manifesto die mij zo inspireren. Niet lang sinds nadat collega Maartje me op het manifest attendeerde, hangt hij op een prominente plaats op ons kantoor. Het Holstee Manifesto is oorspronkelijk een missie […]

Artikelen

Stap uit je comfortzone! Hoezo eigenlijk?

Je kent hem ongetwijfeld, de uitspraak ‘kom uit je comfortzone’. Een aanmoediging die zich in vele soorten, maten en vormen laat horen. En tien tegen één dat ook jij het er in meer of mindere mate mee eens bent… Maar waarom zou je uit je comfortzone komen? Zijn we niet allemaal juist op zoek naar […]

Artikelen

Liefde is je angst omarmen

Druk jij angst weg, vermijd je hem of bestrijd je hem? Dan is je keuze gebaseerd op angst. ‘Zie’ je je angst, accepteer je hem en kun je toch je ‘eigen’ keuze maken? Dan benader je angst vanuit liefde.

Artikelen

Ben ik een natuurlijke leider?

Wat maakt dat sommige mensen leiden, en anderen volgen? Wat maakt een natuurlijk leider? En, hoe zorg je dat je als volger een goede leider kiest?

Artikelen

Lief hebben is lef hebben

Liefhebben, is lef hebben. Want rouw is de achterkant van liefde. Twee zijden van dezelfde medaille. Je neemt de medaille, of je neemt hem niet…

Artikelen

Groeien? Geef jezelf een probleem!

Wat maakt dat mensen wel willen groeien, maar er vaak weinig van terecht komt? Ontdek de impact van jezelf een probleem geven op jouw groei!

Artikelen

Emotionele intelligentie

Emotionele Intelligentie (EQ) en niet cognitieve intelligentie (IQ) of vaktechnische vaardigheden blijkt doorslaggevend voor succes in het bedrijfsleven.

Artikelen

Geweldloze Communicatie

Geweldloze Communicatie is een uitstekend middel om open, helder en zonder geweld te communiceren op basis van waarneming, gevoel, behoefte en verzoek.

Artikelen

Business Model You (BMY)

De Business Model You (BMY) methode met canvas is een uitermate effectieve en innovatieve methode om jouw baan te beschrijven, analyseren en verbeteren!

Artikelen

Weerstand tegen verandering

Heb je te maken met verandering, dan heb je vaak ook te maken met weerstand. Leer effectief met weerstand om te gaan bij verandering.

Artikelen

Miscommunicatie

Miscommunicatie? Onze basisbehoefte bij communicatie is begrepen worden. Toch voelen wij ons vaak niet begrepen. Lees hoe je miscommunicatie kunt voorkomen.

Artikelen
Lencioni

Lencioni en de vijf frustraties van teamwork – piramide van lencioni

Onderzoek in hoeverre jij jouw team herkent in één of meerdere van de frustraties van Lencioni. En zet een belangrijke stap op weg naar verandering!

Artikelen

Scriptcirkel en het levensscript

Herken jij gebieden in je leven waar je telkens maar dezelfde ongewenste resultaten bereikt? De Scriptcirkel of Levensscript geeft je meer inzicht.

Artikelen

Wat is emotie? De betekenis van emoties

Welke basisemoties kennen wij, wat is hun belangrijkste functie en hoe je kun ze in je voordeel gebruiken?

Artikelen

De Reis van de Held

Joseph Campbell ontdekte een terugkerend thema in oude mythen, sprookjes en andere verhalen. Dit algemene noemde hij treffend ‘De Reis van de Held’.

Artikelen

Belemmerende overtuigingen

De impact van belemmerende overtuigingen op ons leven en een effectieve methode om hier zelf verandering in aan te brengen.

Artikelen

Stress verminderen? Drie handvatten

Iedereen heeft wel eens last van stress. Wordt de stress te groot dan kan dit ernstige nadelige gevolgen hebben. Stress verminderen? Drie handvatten.

Artikelen

Emoties, niet woorden, vertellen het verhaal

De speech van minister Timmermans voor de VN Veiligheidsraad ontvangt ongekend veel lof. Wat maakt nu dat juist deze speech zoveel lof krijgt?

Artikelen

Waaruit bestaat een mens?

Een mens kan het beste worden gekarakteriseerd op basis van de vier dimensies lichaam, hoofd, hart en ziel. Ongeacht religie, cultuur, geografische locatie of levensfilosofie hanteert men over het algemeen deze vier dimensies om de mens te beschrijven, al dan niet in andere bewoordingen. Deze dimensies vertegenwoordigen de vier basisbehoeften van mensen: leven (fysiek – lichaam), leren (groei & […]

Artikelen

Visuele Communicatie

Visuele communicatie is onze meest fundamentele manier van communiceren. Bekijk enkele interessante weetjes uit de online wereld die dit illustreren!