fbpx

Artikelen

Artikelen

Knuffelstress – Over stress en andere zaken

Stress wordt vaak veroorzaakt door emoties waarvan we liever weggaan zoals verdriet en angst. Maar juist dit weggaan lost helaas niets op.

Artikelen

Happiness stress – Over stress en andere zaken

Eén van de belangrijkste oorzaken van stress is onze constante drank naar geluk en tegelijkertijd de focus op wat er allemaal níet goed gaat.

Artikelen

Stress als vriend – Over stress en andere zaken

We zijn meestal geneigd om stress als iets negatiefs te zien, maar het is juist dit oordeel dat leidt tot de negatieve effecten van stress.

Artikelen

Kernkwadranten: Omgaan met ‘lastige’ mensen

Herkenbaar? ‘Lastige mensen’ in je omgeving? Lees in dit artikel hoe je hier beter mee om kunt gaan met behulp van de Kernkwadranten van Daniel Ofman!

Artikelen

Hoe vind ik een goede Coach in Den Haag?

Coach Den Haag: Op zoek naar een goede coach in Den Haag? Enkele handvatten om een goede coach in Den Haag te vinden.

Artikelen

Winterdip? Enkele winterdip-tips!

Last van een dip? Lees dit artikel met tips om er je voordeel mee te doen. Gebruik positieve energie en de Cirkel van Invloed!

Artikelen

7 tips om het niet bij goede voornemens en beste wensen te laten…

Het nieuwe jaar staat voor de deur, een typisch moment voor velen om een ‘nieuwe start’ te maken. Goede voornemens worden uitgesproken, maar helaas al in 95% van de gevallen de eerste dag weer gebroken. Wat kun je nu doen om daadwerkelijk de ontwikkeling te maken die je graag wilt maken? Om je voornemens te […]

Artikelen

Emoties – Omgaan met ANGST

Hoe ga jij om met angst? Tip 1 – Durf je angst dus te voelen! Tip 2 – Stap buiten je comfortzone! Want angst maakt je wereld kleiner.

Artikelen

Meer tijd? Minder stress? Drie eenvoudige tips!

Zitten er voor jou te weinig uren in een dag? Heb jij vaak last van spanning en tijdsdruk? Volg dan deze drie simpele tips.

Artikelen

Leg de basis voor je persoonlijke effectiviteit

Tussen stimulus en respons ligt onze grootste menselijke kracht; onze keuzevrijheid! Deze stelt ons in staat om ons proactief op te stellen.

Artikelen

Iemand beïnvloeden? Leer dit eerst…

Luisteren gaat verder dan het registreren en begrijpen van de woorden van de spreker. Onze woorden slechts 10% uit van onze communicatie.

Artikelen

Discrimineer jij onbewust? Doe de test!

De onmiskenbare invloed van ons onbewuste op onze houding en gedrag wordt steeds duidelijker. Volgens sommige psychologen wordt zelfs slechts één procent van ons gedrag door bewuste processen bepaald! Hoe bewust ben jij eigenlijk? En waarvan ben jij je eigenlijk allemaal onbewust? Die vraag is natuurlijk onmogelijk te beantwoorden, aangezien je je alleen bewust bent […]

Artikelen

Verbeter je relaties, begin bij jezelf

Als mens heb je als sociaal wezen te maken met allerlei vormen van relaties. Met je partner, met vrienden met je (schoon-)familie, met mensen op je werk, etc. In de praktijk verlopen deze relaties lang altijd even soepel. Het elkaar niet kunnen verstaan of begrijpen of problemen niet met elkaar kunnen oplossen zijn aan de […]

Artikelen

De School der Dieren

Behoor jij tot die 70% van de mensen die niet iedere dag de kans krijgen te doen wat ze echt leuk vinden en hun talenten te benutten?

Artikelen

Simon Sinek Start With Why

Hoe komt het dat sommige mensen zo goed weten te inspireren, en anderen totaal niet? Belangrijkste voorwaarde om te inspireren: ‘Start with Why’.

Artikelen

Kom in je Strenghts Zone met Strengthsfinder 2.0

De meest succesvolle mensen richten zich op hun ‘Strengths Zone’: ze focussen zich op hun talenten en bouwen deze uit met kennis, vaardigheden en gedrag.

Artikelen

Effectieve Teams – Hoeveel schapen heb jij in je team?…en wat zegt dat over jou?

In hoeverre zijn mensen in jouw omgeving echt uit eigen keuze gecommitteerd aan de doelstellingen? Wat is jouw rol daar? Ga op weg naar een effectief team!

Artikelen

Meer waarde toevoegen voor je klant? Meer succes in je relaties? Gebruik deze krachtige visual!

Als je echte waarde voor een ander wilt creëren is het cruciaal je eerst te verplaatsen in de ander. Ga aan de slag met de Empathy Map.