Trainingen en workshops 

Onze trainingen en workshops zijn gericht op persoonlijke groei en competentieontwikkeling. Het algemene thema hierin is het verhogen van persoonlijke effectiviteit. Dit doen we door te werken aan bewustwording. Het uiteindelijke doel is verbetering van resultaten van jou als individu, je team of zelfs de hele organisatie.

Al onze trainingen en workshops kunnen we ook in-house en verzorgen en waar nodig aanpassen aan jullie specifieke wensen. Samen bespreken we daarvoor dan de mogelijkheden en op basis van een analyse van de kern van de trainingsbehoefte en de beoogde doelstellingen doen we een voorstel voor een training op maat. Deze aanpak borgt maximale effectiviteit voor de organisatie en voorkomt verwarring van trainingsresultaten met organisatieresultaten. Investeringen kunnen op deze manier vooraf bewuster worden gedaan, en achteraf beter worden verantwoord.

introductietraining coaching voor managers en coaches

Voor iedereen die zich wil ontwikkelen in de basisprincipes en basisvaardigheden van coaching hebben wij een tweedaagse training Coaching voor Professionals ontwikkeld.

De training Coaching voor Professionals is bedoeld voor professionals die zich de basis van coaching eigen willen maken en direct op de werkvloer willen kunnen toepassen, maar (nog) niet direct professioneel coach hoeven te worden.

Lees meer
training intuïtief coachen leren om je intuïtie te gebruiken

Tijdens de tweedaagse training Intuïtief Coachen ervaar je de kracht van het werken met intuïtie en verruim je je inzicht in je eigen intuïtieve talenten. Je maakt daarnaast kennis met een aantal krachtige technieken en oefeningen die je zowel voor je begeleidingswerk als voor je eigen ontwikkeling kunt inzetten.

Lees meer
training LEGO Serious Play teamtraining teamontwikkeling visie en strategie

LEGO Serious Play (LSP) brengt mogelijke en gewenste verandering(en) letterlijk in beeld! LSP is een methode om te communiceren over jouw persoonlijke vraagstuk of dilemma door middel van creatieve associatie. Om vervolgens op basis van feedback (denkkracht, kennis, ervaring en deskundigheid) uit de groep een nieuwe kijk of ‘verse blik’ te ontwikkelen op jouw probleem waar je dan mee aan de slag kan.

Lees meer
omgaan met conflicten training teamontwikkeling

Wanneer er sprake is van weerstand en spanning staat er vaak iets op het spel. Er speelt bewust of onbewust iets wat voor jou van grote waarde is en dat je wilt beschermen. Juist dit maakt dat mensen bij spanning vaak in gedrag schieten dat niet effectief is. Bewust leren handelen in spannende situaties is daarom een kunst die veel voldoening geeft en die je relatie met anderen zowel als met jezelf aanzienlijk kan verbeteren.

Interesse? Neem contact met ons op!

Training werken met Bateson de logische niveaus

Wil je een probleem oplossen? Dan is allereerst focus op jouw of jouw coachees verhouding tot de situatie dus van belang. Gregory Bateson heeft een krachtig en praktisch hanteerbaar model ontwikkeld om deze verhouding op diverse lagen van diepgang te benaderen.

Het model, De Logische Niveaus van Bateson, heeft een centrale plaats binnen NLP en wordt veelvuldig toegepast bij begeleiding van individuen en groepen.

Lees meer
training systemisch werken familiesystemen organisatiesystemen opstellingen

Wie je nu bent heeft alles te maken met je verleden. Iedereen heeft zijn eigen plek in het familiesysteem. Dit systeem kent een natuurlijke ordening die verder gaat dan het persoonlijke of psychologische niveau. Vraagstukken die niet opgelost kunnen worden op het psychologische niveau hebben verbinding met een – vaak sterker – onderliggend dynamisch krachtenveld. Tijdens de training Systemisch Werken krijg je een stevige en professionele introductie in het werken op dit fundamentele niveau.

Lees meer
training tafelopstellingen familieopstelling organisatie opstelling systemisch werken

Systemische opstellingen zijn populair. Dat komt omdat je zonder woorden direct tot de kern kan komen en zichtbaar kan maken welke beweging door wie gemaakt kan worden om verandering of ontwikkeling tot stand te brengen. Je leert allerlei methoden om dynamieken in je organisatie of familie zichtbaar te maken. En, het geeft jouw eigen rol in het systeem ook duidelijk weer. Als coach, trainer, manager of leidinggevende, hulpverlener, partner of familielid. Gebruik de kracht van beeld!

Lees meer

Coachen als Business

Van coachen je business maken

Je bent een geboren coach. Je hebt een bovenmatige passie voor menselijk gedrag en het persoonlijk begeleiden van anderen in hun ontwikkeling gaat je erg natuurlijk af. Toch realiseer je je dat je van je favoriete hobby niet zomaar je beroep maakt. Bij een beroep als (zelfstandig) coach komt immers veel meer kijken dan goed kunnen coachen. Hoe kom ik als coach aan klanten? Hoe maak ik mijn toegevoegde waarde als coach duidelijk? Hoe ben ik als coach onderscheidend? Kortom, hoe verdien ik een goede boterham terwijl ik doe wat ik het allerliefste doe; coachen? 

Interesse? Neem contact met ons op!

training teamcoaching

Het begeleiden van groepen of teams is een specialistisch vakgebied binnen coachen. Er speelt veel boven en vooral “onder de waterlijn”. Fasen van ontwikkeling, autonomie, leiderschap, vitaliteit, interactie, ambities, structuur, overdracht, weerstanden etc. komen aan de orde.

Lees meer
training visueel coachen en visueel werken met visuals en oefeningen

Als coach wil je je coachees zo goed mogelijk begeleiden in hun ontwikkeling. Bovendien wil je je met je werkwijze graag onderscheiden van andere coaches. Je bent visueel ingesteld en gelooft in de kracht van visuele werkmethodes in coaching. Maar hoe pas je visuele technieken nu toe in je eigen coachpraktijk? Welke mogelijkheden zijn er? Over welke vaardigheden moet je beschikken? En, wat heb ik allemaal nodig? En…kan ik dit wel?

Het belangrijkste is je bewust te worden van de visuele capaciteiten waarover je van nature al beschikt en deze verder te ontwikkelen.

Lees meer
Business Model You ontdek je droombaan coaching

Verdien jij je geld met wat je écht leuk vindt om te doen? Heb jij dagelijks de kans je talenten in te zetten? Leef je het (werkende) leven dat je altijd al had willen leven?

Is je antwoord op bovenstaande vragen ergens nee? Dan ben je een goede kandidaat voor de training ‘Ont-dek je Droombaan!’

Wanneer ervaar jij vervulling? Wat is voor jou succes? En wat versta jij onder de baan van je dromen? Pas als je antwoord kunt geven op deze en andere cruciale vragen, kun je gericht gaan zoeken naar jouw droombaan, of beter nog: hem zelf creëren. Maximale waarde lever je vanuit je hart.

Interesse? Neem contact met ons op!

Heb je een vraag over een training of workshop?

Contact