HR Coaching

HR Professionals bevinden zich in een bijzondere positie binnen de organisatie. Als afwisselend vakdeskundige, adviseur, coach, sparringpartner en/of leidinggevende vervullen zij zeer diverse rollen. Bovendien hebben HR Professionals een uitdagende voorbeeldfunctie op vlakken zoals samenwerking, communicatie, professionaliteit en mate van taakvolwassenheid.

HR Coaching ondersteunt HR professionals in het effectief uitvoeren van hun functie. De coaching helpt HR professionals bij belangrijke vraagstukken op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, effectief communiceren, impact maken en optreden als een volwaardig HR Business Partner.

Wanneer is HR coaching interessant

Coaching van Coachcenter ondersteunt HR Professionals bij de uitdagingen die hun functie en verschillende rollen in de huidige tijd met zich meebrengen, zoals:

 • Wat is de ideale rol voor HR?
 • Hoe voeg ik maximale (strategische) waarde toe? 
 • Hoe vervul ik mijn rol als HR Business Partner?
 • Hoe zorg ik voor de juiste balans in mijn HR activiteiten?
 • Hoe ontwikkel ik (persoonlijk) leiderschap en het nemen van verantwoordelijkheid binnen de organisatie?

Wat doen we met HR coaching

HR coaching richt zich naast het aanleren van technieken en vaardigheden op bewustwording van en inzicht in eigen conditionering en patronen. Het is gericht op het vergroten van zelfsturing, taakvolwassenheid en professionaliteit.

Over de resultaten

Het resultaat van HR coaching is dat HR Professionals bewuster naar zichzelf leren kijken, zich beseffen welke keuzes en invloed ze op verschillende vlakken hebben, meer impact maken binnen de organisatie en hun rol – bijvoorbeeld als HR Business Partner – steviger kunnen invullen dan voorheen.

Waarom Coachcenter?

 • Balans tussen kern en context

  Onze benadering richt zich op de kern van de behoefte, zonder hierbij de (professionele) context uit het oog te verliezen. Dit betekent dat de coachee enerzijds inzicht krijgt in de kern van zijn/haar belemmerende processen, en anderzijds concrete handvatten krijgt aangereikt om in het hier en nu een stap verder te kunnen zetten.

 • Visuele werkwijze

  Wij onderscheiden ons door onze creatieve en innovatieve werkwijze. In onze aanpak combineren wij geijkte theorieën op het gebied van Coaching en Psychologie met technieken uit de wereld van Visueel Denken en Grafisch Faciliteren. Dit maakt het coachproces naast beduidend effectiever ook veel energieker!

 • Zichtbaar resultaat

  Aan het begin van ieder traject stemmen we de doelstellingen met de coachee af en maken deze expliciet. Aan het einde van het traject evalueren we het traject en maken we de ontwikkeling op de doelstellingen letterlijk zichtbaar in een visuele rapportage.