Opleiding Professional Coaching & Leiderschap

Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en een ieder die het verschil wil maken.

Corona (Covid-19) informatie

Onze geaccrediteerde coach opleiding richt zich op mensen met een HBO+ werk- en denkniveau die IQ en ratio hoog in het vaandel hebben, én beseffen dat persoonlijke en professionele ontwikkeling over veel meer gaat dan cognitieve kennis.

Naast een helder theoretisch kader en een breed scala aan tools & technieken biedt onze coach opleiding tal van werkvormen om naast cognitie juist het emotionele brein aan te spreken.

Ontwikkeling uit zich immers in gedrag en het is de emotie die gedrag stuurt of juist tussen ons en onze dromen in staat. Daarnaast blijkt emotionele intelligentie doorslaggevend te zijn voor succes in het bedrijfsleven.

De coach opleiding kent een stevige basis in de Transactionele Analyse (TA), NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van vele andere professionele methoden en technieken op het gebied van coaching & communicatie en Visueel Werken.

N.B.: Wil je leren coachen en aan de slag met je ontwikkeling, maar vooral als leidinggevende en niet als pure coach? Wellicht dat onze nieuwe opleiding Creërend Leiderschap een nog betere match is met jouw ontwikkelbehoefte!

Gratis Kennissessie: Impact van jouw communicatie

Hoe heeft jouw manier van communiceren impact op een ander? En waarom?

Kom op 22 juli, 18 augustus of 14 september naar Coachcenter en leer dit en meer. Je bent van harte welkom van 19:00 tot 21:00 uur. Tijdens deze gratis avond krijg je een eerste persoonlijke ervaring en kennismaking met “De Reis van de Held”. Dit is de rode draad in de opleiding: Professional Coaching & Leiderschap. Meld je aan via onderstaand contactformulier.

Deze coach opleiding is voor jou als

Professional

Voor als je als leidinggevende, trainer, (HR) adviseur of recruiter, manager, ondernemer of andere professional effectiever wilt worden in je rol en je wilt ontwikkelen in een meer coachende manier van werken.

(Aspirant) Coach

Als je als coach of aspirant coach op professioneel niveau wilt leren coachen en je impact en scala aan interventies wilt vergroten.

Coaching opleiding Den Haag voor persoonlijke ontwikkeling

Mens

Als je je als mens verder wilt ontwikkelen op aspecten als persoonlijk leiderschap, zelfmanagement en effectieve interactie met anderen.

In het kort is dit wat je kunt verwachten

  • Negen opleidingsblokken van 2 dagen per maand

  • 15 coachgesprekken onder persoonlijke supervisie

  • Groepen van max. 16 deelnemers voor optimaal leereffect

  • Een diepgaand persoonlijk ontwikkeltraject met jou in de hoofdrol

  • Breed scala aan werkvormen, tools- & technieken

  • Intensieve opleiding, prima te combineren met een full-time baan

  • Geaccrediteerd op NOBCO/EIA Practitioner Niveau

  • Erkend met een European Quality Award (EQA)

Bekijk ook de opleiding Creërend Leiderschap

Wat biedt onze coach opleiding?

Diepgaand én praktisch

Diepgaand én praktisch

We werken vanuit een benadering op de (emotionele) kern met een concrete en praktische vertaling naar het dagelijks leven.

Tools & technieken

Tools & technieken

Je maakt kennis met een breed scala aan professionele coaching tools & technieken en leert deze vanuit je eigen talent toe te passen.

Out-of-the-box werkvormen

Out-of-the-box werkvormen

We kennen geen standaard ‘lesopstelling’ maar werken voor maximale energie en impact met interactieve, innovatieve en creatieve werkvormen.

Onze manier van opleiden

Spiegel 3

Pijler 1: Groeien als persoon

Je kunt anderen niet begeleiden in stappen die je zelf niet hebt genomen. Jouw persoonlijke groei vormt de rode draad in jouw ontwikkelpad.

2. Flipover

Pijler 2: Ervaren en doen

Coachen, interactie en effectief communiceren leer je uiteindelijk het beste door te doen en ervaren en hierop te reflecteren. Zelf aan de slag gaan staat gedurende de gehele opleiding centraal.

Pijler 3: Groeien als Coach

Door de contactmomenten en combinatie aan werkvormen ontwikkel je je als coach steeds verder in je eigen richting. Je ontwikkelt zo je eigen coachstijl en leert meer en meer coachen op basis van intuïtie en van wat bij jou past.

Praktische info

» Eerstvolgende startdata:

 september en oktober 2020, januari en maart 2021

Hieronder vind je meer praktische informatie over de opleiding, waaronder alle start- en opleidingdata

Je bent altijd welkom voor een kennismaking met Coachcenter of één van de opleiders. Persoonlijk of telefonisch bespreken we bijvoorbeeld de vraag ‘Is deze opleiding de optimale keuze voor jou?’. Dit is voor jou van belang, maar natuurlijk ook voor ons.

Ook ben je altijd welkom op één van de gratis Kennissessies. Tijdens deze sessies, die begeleid worden door onze opleiders, kun je nog beter ervaren of deze opleiding is wat je zoekt. En je kunt achteraf natuurlijk al je vragen kwijt.

Ben je enthousiast en zijn ook wij ervan overtuigd je alles te kunnen bieden wat je verwacht – en hopelijk nog veel meer dan dat – dan kun je je inschrijven met een inschrijfformulier.

Indeling van de deelnemers vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen. We werken met groepen van maximaal 16 deelnemers. Dit geeft een mooie balans tussen persoonlijke uitdaging, en afwisseling in oefenmaatjes.

De opleiding heeft een looptijd van 9 maanden met maandelijks twee opleidingsdagen. Deze vallen of op een vrijdag en zaterdag, of op een maandag en dinsdag. We plannen waar mogelijk buiten de reguliere schoolvakanties om.

We starten om 9.30 en ronden tussen 16.30 en 17.00 af.

Download hier een overzicht van de eerstvolgende geplande startdata en opleidingsdagen: Overzicht Opleidingsdagen 2020 of Overzicht Opleidingsdagen 2021

Tussen de opleidingsdagen schrijf je iedere maand een kort reflectieverslag, is er wat leeswerk en voer je één of twee coachgesprekken. Bij sommige modules is er tevens een aanvullende opdracht.

Tegen het einde van de opleiding vragen we je jouw Essay te schrijven. Hierin ga je in op jouw visie op coaching en je ontwikkeling als persoon en als coach.

Gemiddeld besteden deelnemers zo’n 2 tot 4 uur per week aan de opleiding. De opleiding is dus prima te combineren met een full-time baan.

De kosten voor de opleiding bedragen EUR 5.800 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief kosten voor materialen, catering en locatie. Enkel het boek ‘Coachen als Professie’ van Ien van der Pol (kosten circa EUR 50) is niet inbegrepen en moet nog worden aangeschaft.

Het is voor particuliere deelnemer in 2020 nog mogelijk om de kosten (ca. 40%) terug te krijgen van de belasting. Heb je hier vragen over, neem dan even contact op!

De opleiding vindt plaats op onze opleidingslocatie in Den Haag:

Noordeinde 35
2514 GC Den Haag
070 – 250 03 58
info@coachcenter.nl

De opleiding is vanuit de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en de EMCC (European Mentoring & Coaching Council) op Europees niveau  op Practitioner Level geaccrediteerd. De opleiding is erkend met een European Quality Award.

De opleiding vormt hiermee ook vanuit dit oogpunt een gedegen basis om als professioneel coach aan de slag te gaan.

Deelnemers beantwoorden enkele veelgestelde vragen

‘Veel afwisseling in de werkvormen. Echt daadwerkelijk skills leren. Voor iedereen toegankelijk.’

‘Veel persoonlijke groei. Enorm leerrijke ervaring in zowel mijn persoonlijke als in mijn professionele leven’.

Wat is jouw volgende stap?

Direct inschrijven, een vrijblijvende kennismaking inplannen of meer informatie opvragen?

Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op voor jouw vervolgstap!

Ontvang de brochure direct in je e-mail

Nog meer persoonlijke ervaringen

‘Het is allemaal zó tailormade’. Bekijk  de ervaring van Sjoerd – Sound Engineer

‘Ik wilde mezelf weer uitdagen’. Bekijk de ervaring van Frerieke – Teamleider

‘Het mooiste cadeau dat ik mezelf kan geven’. Bekijk de ervaring van Stefan – Ondernemer

Leer nog meer deelnemers kennen