Workshop Tafelopstellingen

Systemische opstellingen zijn populair. Dat komt omdat je zonder woorden direct tot de kern kan komen en zichtbaar kan maken welke beweging door wie gemaakt kan worden om verandering of ontwikkeling tot stand te brengen. Je leert allerlei methoden om dynamieken in je organisatie of familie zichtbaar te maken. En, het geeft jouw eigen rol in het systeem ook duidelijk weer. Als coach, trainer, manager of leidinggevende, hulpverlener, partner of familielid. Gebruik de kracht van beeld!

Werkwijze

Tijdens deze workshop ervaar je in 1 dag hoe je familie- en organisatie (tafel)opstellingen praktisch kan inzetten tijdens jouw werk. Ervaren en doen staan zoals in al onze workshops centraal. Korte delen theorie worden afgewisseld met het doen en ervaren van verschillende tafelopstellingen. Deelnemers worden hierbij uitgenodigd hun eigen vraagstuk(-ken) in te brengen en hierop vanuit systemisch perspectief te reflecteren.
Er zijn bij familieopstellingen regels en wetten maar die zijn niet van staal. Met de wetten van de ordening (bijvoorbeeld ‘ieder mens heeft een vader en een moeder’) in je achterhoofd kijk je naar een familie, als ‘waarnemer’. Dat wordt ook wel fenomenologie genoemd. Je kijkt naar het groter geheel en ervaart wat er gebeurt zonder het te willen begrijpen. Tafelopstellingen zijn hiervoor ideaal want je hebt geen groep mensen nodig. Je kan direct aan de slag met jouw opstelling!

Programma

Tijdens de workshop staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Achtergrond familie- en organisatie opstellingen
  • Fenomenologische manier van kijken
  • Jouw plek als coach, trainer
  • Ordening, plek, balans, geven en nemen
  • Oefenen! Dus aan de slag met verschillende vormen van tafelopstellingen. Naast de bekende opstellingspoppetjes zijn er namelijk nog veel meer creatieve mogelijkheden.

Resultaten

Na de workshop hebben deelnemers kennis van en inzicht in:

  • De basisprincipes van tafelopstellingen
  • Hoe jij het concreet toe kan passen in jouw werk
  • Antwoorden op jouw persoonlijke ingebrachte vraagstuk en/of casus

Doelgroep

Coaches en trainers, facilitators, (team)managers gezinsleden en ieder ander die meer wil weten over de systemische kijk- en werkwijze.

Investering

De investering bedraagt €450,- exclusief BTW. Hier zijn alle materialen, lunch en catering gedurende de workshopdag bij inbegrepen.

Na afloop van de workshop is er de mogelijkheid om een set van negen opstellingspoppetjes te kopen voor €25,- exclusief BTW. Zo kun je direct zelf aan de slag met tafelopstellingen!

Neem contact op voor meer informatie: info@coachcenter.nl

Datum & Locatie

De workshop vindt plaats op:

  • 21 februari 2020

De trainingslocatie is bij Coachcenter aan het Noordeinde 35, 2514 GC in Den Haag.

Om maximaal leereffect te borgen, wordt gewerkt met een groep van minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Lees ook wat andere deelnemers zeggen

Studiepunten en accreditaties

Aan deze training worden 6 PE-uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE uren kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie treft u aan op nobco.nl.

Trainer

Trainer Coach Coaching Workshop Tafelopstellingen Opstellingen Systemisch Annebet Nolen
Lees meer over Annebet

Klaar voor je eigen ervaring?

Neem nu de eerste stap en en schrijf je in voor de workshop!