fbpx

STAP-budget

Voor wie?

Wil jij jezelf ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten? Met het STAP-Budget (Stimulering ArbeidsmarktPositie) wordt dat een stuk voordeliger! Dit is een subsidie van maximaal € 1.000 incl. btw die werkenden en werkzoekenden kunnen aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Je meldt je in 3 stappen aan voor STAP. Schrijf je in voor een opleiding of training, ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs en vraag daarna je STAP-budget aan bij UWV.

Je kunt je voor ons gehele open aanbod inschrijven met gebruik van het STAP-budget.

Uniek is, dat we voor onze 3 opleidingen (Professional Coaching en Leiderschap, Creërend Leiderschap en Coachen met Karakter) zelfs 100% garanderen dat jij van de €1.000 subsidie gebruik kunt maken. Dat doen we met onze STAP-budget garantie: als het UWV budget van het relevante aanvraag tijdvak op is dan betalen wij de €1.000 subsidie voor je!

LET OP: Trainingen en opleidingen die al gestart zijn en inschrijvingen die dateren van vóór 10 oktober 2022, vallen helaas niet onder het STAP-Budget.

Zorg dat je er snel bij bent!

Er zijn in 2023 zes tijdvakken waarop een deel van het STAP-budget beschikbaar komt.

Als het budget op is, kan je natuurlijk bij de start van het volgende tijdvak opnieuw een poging doen. In de tabel rechts zie je in welk tijdvak je welke training kunt aanvragen. Je opleiding of training mag starten minimaal 4 weken na de aanvraagdatum en binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie aanvraagt.

Het tijdvak van 2 januari tot en met 28 februari 2023 gaat open bij UWV STAP vanaf maandag 2 januari om 10.00 uur.

 

Voorwaarden STAP-budget

Het UWV stelt de volgende voorwaarden voor de subsidie:

  • Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen
  • Je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of je hebt geen werk
  • Je opleiding of training start in de periode van minimaal 4 weken na de aanvraagdatum en binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen

Doe de Pre-check via het STAP-Portaal om te zien of je in aanmerking komt!

STAP-Portaal

Hoe vraag ik STAP aan?

Stap 1
Stap 2
Stap 3

Stap 1: Kies je training/opleiding

Via onze aanbodpagina vind je al onze open trainingen en opleidingen. Heb je hulp nodig bij het kiezen of wil je eerst even proeven? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek of proeverij.

Heb jij de training/opleiding gekozen die bij je past? Vul het formulier in via de knop ‘Inschrijven met STAP’ (trainingen) of ‘Inschrijven met STAP-garantie (opleidingen) op de pagina van de betreffende training of opleiding.

LET OP: In de meeste gevallen blijft een eigen bijdrage in de kosten van toepassing omdat die hoger zijn dan de STAP subsidie van €1.000 incl. btw. Je vindt dat terug op de webpagina van de betreffende opleiding of trainingen onder ‘Praktische Informatie’ / ‘Kosten’.

Stap 2: STAP-aanmeldbewijs

Nadat je het inschrijfformulier voor de training of opleiding hebt ingevuld, ontvang je van ons via de mail jouw STAP-aanmeldbewijs. Check alle gegevens op het aanmeldbewijs goed en laat het ons weten als er iets niet klopt!

Stap 3 Vraag je STAP-budget aan

Ga met je aanmeldingsbewijs naar het STAP-portaal van UWV om je subsidie aan te vragen (je hebt hiervoor je DigiD nodig). Het UWV kent het scholingsbudget toe als je voldoet aan de voorwaarden. Het scholingsbudget wordt bij toekenning rechtstreeks aan Coachcenter betaald.

Iedere twee maanden komt er nieuw budget beschikbaar. Het budget is beperkt, dus wees er snel bij. Op = op!

 

Ben je benieuwd welke opleidingen binnen het STAP-budget vallen? Bekijk het volledige aanbod of neem contact op!

STAP-aanbod Neem contact op