Opleiding Coachen met Karakter

Je hebt je basisopleiding in coaching afgerond. Deze afronding betekent voor jou geen einde maar een nieuw begin. Je verlangt naar meer. Vanuit je drive om met nog meer impact en karakter te coachen. En wellicht om je persoonlijke thema’s verder aan te pakken.

Bovendien wil je als coach geen broodjes verkopen die je zelf niet eet. Je ondersteunt je coachees in hun continue ontwikkeling en blijft zelf ook actief bezig met je ontwikkeling. Kortom, het eerste hoofdstuk van je levensverhaal heb je gelezen. Je bent klaar voor het vervolg van je boek!

In de basisopleiding heb je geleerd om vanuit contact met jezelf het open contact met de ander aan te gaan. Een benadering vanuit verbinding en integratie die veel waarde biedt in een maatschappij met veel focus op onderscheid en segregatie.

In de verdiepingsopleiding Coachen met Karakter leer je om vanuit verbinding juist de kracht van jouw karakter en onderscheidend vermogen optimaal te benutten. Kennis van de basiswetten en behoeften die voor ieder mens gelden in ons ontwikkelproces van Leven, Leren en Liefhebben stelt je in staat veel gerichter en met meer impact je interventies te doen.

Systemisch Werken, de thema’s rondom de Karakterstructuren en Lichaamswerk vormen de pijlers van de verdiepingsopleiding Coachen met Karakter. De opleiding is ontwikkeld conform de normen van de NOBCO/EMCC Europese Accreditatie op Senior Practitioner Niveau.

We leiden je op om als persoon en coach meer te werken vanuit onderstaande drie pijlers:

Pijler 1: Waarachtigheid

Je leert waar te nemen voorbij de vraag die de coachee inbrengt en te werken met de rijke bron aan informatie die in het Hier en Nu beschikbaar is. Zo kun je interveniëren vanuit het maximale potentieel dat de situatie brengt.

Pijler 2: Gerichtheid

Op basis van je lichaamsbewustzijn en je kennis van Systemisch Werken en de Karakterstructuren weet je veel eerder waar je hebt te zijn om echt van betekenis te kunnen zijn. Via deze ‘lenzen’ kom je direct tot de kern en kun je met meer gerichtheid en impact interveniëren.

Pijler 3: Uniciteit

Jij bent als coach uniek en evenzo is jouw insteek en benadering bij iedere coachee en bij elk gesprek uniek. Je leert jezelf verder doorgronden en leert meer leven en coachen in lijn met jouw unieke talenten. Kortom, je leert jouw karakter als coach optimaal in te zetten vanuit lef en liefde.

Gratis Proeverij: Coachen met Karakter

Hoe gebruik je kennis van de basiswetten en -behoeftes van de mens om gerichter te interveniëren? Hoe zet je jouw karakter in om je maximale potentie te gebruiken als coach?

Kom in september of oktober naar Coachcenter en leer dit en meer. Tijdens deze gratis sessie krijg je een eerste antwoord op bovenstaande vragen en maak je kennis met onze verdiepingsopleiding ‘Coachen met Karakter’. Meld je aan via onderstaand contactformulier. We houden je op de hoogte van toekomstige data.

De opleiding in het kort

  • Negen modules van 2 opeenvolgende dagen per maand

  • Deelnemers met stuk voor stuk de nodige (opleidings-)ervaring

  • Maximaal 16 deelnemers per opleidingsgroep

  • Ontdek de kracht en impact van jouw unieke karakter

  • Leer werken met de universele wetten en behoeftes van mensen

  • Systemisch Werken, de Karakterstructuren en Lichaamswerk als basis

  • Een diepgaande én praktische opleiding dus direct toepasbaar

  • NOBCO/EMCC Senior Practitioner Level ontwikkeling

De opbouw van de Opleiding Coachen met Karakter

De verdiepingsopleiding Coachen met Karakter kenmerkt zich door een combinatie van diepgang en lichaamswerk én directe toepasbaarheid in de praktijk.

Tijdens de opleidingsdagen werken we met opstellingen en representanten. Als coach leer je de technieken bovendien te gebruiken zonder dat je beschikking hebt over echte representanten.

Naast de opleidingsdagen vorm je onderdeel van een intervisiegroep en voer je zelfstandig coachgesprekken. Zo doe je ervaring op met de behandelde thema’s en ontvang je feedback op je ontwikkeling. Tussen de modules door reflecteer je en werk je waar relevant aan opdrachten.

Systemisch Werken, het gedachtegoed rondom de Karakterstructuren van Reich en Lowen en Lichaamswerk vormen de basis van de opleiding Coachen met Karakter. Daarnaast wordt een parallel gelegd naar andere relevante stromingen zoals Transactionele Analyse (TA), NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP) en werken met verhalen en symbolen.

De opleiding biedt een fundamentele verdieping voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen na zijn basisopleiding en zijn pad wil vervolgen. Voor mensen die met mensen werken en met meer impact en karakter willen leren coachen.

Persoonlijk

Persoonlijk

Menselijke thema’s zijn generiek. Jij bent als persoon en coach uniek. Op basis van je eigen persoonlijke en professionele doelstellingen doorloop jij je unieke ontwikkelpad.

Ervaringsgericht

Ervaringsgericht

Je ontwikkelt je vanuit je eigen (lijfelijke) ervaring met de principes van Systemisch Werken en de Karakterstructuren. Wat jij als persoon echt aanneemt kun je als coach goed doorgeven.

Diepgaand & Praktisch

Praktisch

We werken vanuit een benadering op de (emotionele) kern met een concrete en praktische vertaling naar het dagelijks leven. Je leert dus én fundamenteel én heel praktisch.

Wat is jouw volgende stap?

Inschrijven, een optie vastleggen of meer informatie opvragen over de opleiding?

Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op voor jouw vervolgstap!

Praktische info

» Eerstvolgende startdatum:
november 2020

Hieronder vind je meer praktische informatie over deze opleiding

Je bent altijd welkom voor een kennismaking met Coachcenter of één van de opleiders. Persoonlijk of telefonisch bespreken we bijvoorbeeld de vraag ‘Is deze opleiding de optimale keuze voor jou?’. Dit is voor jou van belang, maar natuurlijk ook voor ons.

Ook ben je altijd welkom op één van de gratis Kennissessies. Tijdens deze sessies, die begeleid worden door onze opleiders, kun je nog beter ervaren of deze opleiding is wat je zoekt. En je kunt achteraf natuurlijk al je vragen kwijt.

Ben je enthousiast en zijn ook wij ervan overtuigd je alles te kunnen bieden wat je verwacht – en hopelijk nog veel meer dan dat – dan kun je je inschrijven met een inschrijfformulier.

Indeling van de deelnemers vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen. We werken met groepen van maximaal 16 deelnemers. Dit geeft een mooie balans tussen persoonlijke uitdaging, en afwisseling in oefenmaatjes.

De opleiding Coachen met Karakter heeft een looptijd van 9 maanden. Maandelijks zijn er twee opleidingsdagen.

We starten alle dagen om 9.30 en ronden tussen 16.30 en 17.00 weer af.

Download hier een overzicht van de eerstvolgende geplande startdata en opleidingsdagen: Overzicht start- en opleidingsdagen 2020

De benodigde tijdsinvestering per maand naast de opleidingsdagen bedraagt zo’n 2 tot 4 uur per week. De opleiding is dus prima te combineren met een full-time baan.

De kosten voor de opleiding bedragen EUR 5.800 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief kosten voor materialen, catering en locatie.

Het is voor particuliere deelnemer in 2020 nog mogelijk om de kosten (ca. 40%) terug te krijgen van de belasting. Heb je hier vragen over, neem dan even contact op!

De opleiding vindt plaats op onze opleidingslocatie in Den Haag, tegenover het Paleis Noordeinde:

Noordeinde 35
2514 GC Den Haag
070 – 250 03 58
info@coachcenter.nl

De opleiding wordt ontwikkeld om te voldoen aan de criteria van de NOBCO/EMCC op Senior Practitioner niveau.

Opleider

Trainer Coach Opleiding Ontwikkeling Persoonlijk Professioneel Karakterstructuren Nanco Vrjland

Hans Vlieg

Hans is trots op zijn gezin en op wat hij tot nu toe al heeft bereikt als coach. Niet onnodig veel woorden, maar wel met impact. De juiste snaar raken. Of beter gezegd toets, want momenteel improviseert hij graag op zijn jazzpiano. Daarnaast houdt hij van reizen, het strand, de zon en een goede espresso. Het verbaast ons dan ook niets dat hij op de vraag ‘Welk boek heb je als laatste gelezen?’ antwoordde: De monnik van mokka. Zijn mooiste herinnering? Hij streeft ernaar die vandaag te maken.

Lees meer over Hans

Opleider

Trainer Coach Opleiding Ontwikkeling Persoonlijk Professioneel Coachen met Karakter Onno Uringa

Onno Uringa

Onno is ‘wie hij is’ en dat wordt gewaardeerd. Hij is als vader trots op zijn kinderen. Onno wordt blij van lekker thuis zijn op zijn eigen plek en van de lach van zijn vrouw. Gelukkig heeft Onno zelf ook een gezonde dosis humor, ook in zijn vak. Zijn scherpe blik is recht door zee en altijd raak. Onno is graag in de natuur, waar je hem geregeld in zijn hardloopoutfit voorbij kan zien rennen. Wanneer hij het liefst gaat hardlopen? Als de grond onder zijn voeten kraakt, in de sneeuw.

Lees meer over Onno