fbpx

Wat ik als surfer leerde over golven en over mezelf

9 augustus 2021

LinkedIn post Juli 2020

De tweede Coronagolf overspoelt ons. Wat ik als surfer leerde over golven en over mezelf.

Ieder kind vindt een antwoord op zijn omgeving. Een antwoord in reactie op de uitdagingen die je hebt, gekozen uit je grootste kwaliteiten. Een antwoord dat voor jou op dat moment de beste keuze is. Een antwoord gericht op overleven.

Liggend in een woeste zee verviel ik telkens weer in mijn eerdere antwoorden tot overleven. Me groot maken, boos worden, schelden, me slachtoffer voelen, verwijten maken, denken in complottheorieën ( -:) )…geen van mijn favoriete antwoorden had enig effect in mijn strijd met golven.

Wat ik had te leren was buigen. Buigen voor dat wat oneindig veel groter is dan ik. Buigen voor de wetten van de natuur. Volgen dus. Niet meteen het stuur overnemen.

En waarnemen in plaats van vervallen in versleten reactiepatronen. Doen wat de situatie vraagt in plaats van doen wat ik vanuit automatisme neig te doen.

Dan word ik rustig en kan ik zien. Zien dat golven nooit alleen komen, zoals ook Coronagolven. Zien dat golven komen en ook weer gaan. En weten dat ik nog niet verzuip als ik onder water kom.

Laten we met z’n allen deze golf een beetje helpen om ook weer natuurlijk uit te lopen en de zee weer wat rustiger te laten worden. We verzuipen pas als we onder blijven…

Connecten met Nanco? Dan kan via deze link!