fbpx

Jij bent echt een watje!

9 augustus 2021
5 min. leestijd

LinkedIn post November 2019

‘Jij bent echt een watje!’

10 jaar terug. Ik stond midden in de klas. Zowel geschokt als verbaasd keek ik naar beneden. Voor me stond een mannetje van een ruime meter. Bruine eigenwijze haartjes en achter zijn ronde brillenglazen grote donkere ogen die me lieten weten dat hij zijn woorden volop meende. Veertig paar ogen priemden van alle kanten in mijn lijf…

Hoe het verder afliep weet ik niet meer. Wat ik wel weet is dat ik me goed besefte dat ik nog heel wat te leren had, wilde ik deze kids echt wat kunnen bijbrengen.

En wat waren die sessies als Game Guide voor Kids Moving the World leerzaam. Een keer per maand stond ik voor een basisschool klas om te werken aan bewustwording. Aan den lijve ervoer ik de (soms rauwe) dynamiek in groepen. In zuivere vorm, want wat is er puurder dan een kind?

Ik merkte dat leren en presteren pas kan komen ná zaken als contact, respect en vertrouwen. En dat je er moet staan voor die klas. Krachtig maar niet té, kwetsbaar maar niet té. En ik merkte wat voor kick ik er van kreeg…

Begin deze week startte groep 15 van onze opleiding. Er was verbinding, humor én weerstand…en er was ontwikkeling, heel veel ontwikkeling.

Met een glimlach denk ik even terug aan dat kleine mannetje…

Connecten met Nanco? Dan kan via deze link!