fbpx

In het donker schijnen de sterren

9 augustus 2021

LinkedIn post Februari 2021

In het donker schijnen de sterren.

Deze periode in het corona tijdperk voelt als ‘het uur van de wolf.’ Het uur waarin de nacht overgaat in de dag. Het licht is nabij. En toch zitten we in het koudste en donkerste uur van de nacht. Het moment waarin de slapeloze wordt geconfronteerd met zijn diepste angsten.

Zeker ik nu.

2020 was voor mij één en al storm. Storm die ook veel pijn en verdriet meebracht. Pijn die ik deels nam maar waar ik ook deels aan ontsnapte. Met een nieuw pand, nieuwe opleiding en mooie projecten.

Begin januari maakte een hernia een acuut einde aan mijn ontsnappen. Ongekende pijn maakte zich van mij meester. Urenlang kon ik alleen maar schreeuwen, overgaand in huilen en uiteindelijk in een wanhopig ‘mama…’

En mama was er. Lichtpunt in mijn duisternis. Om me een tijdje in huis te nemen, voor me te zorgen en me onvoorwaardelijke liefde te geven. Even helemaal terug naar de basis.

Dat is meteen de winst van mijn verlies. Het besef van het onmiskenbare belang van de basis. Van fysieke en emotionele gezondheid. En van liefdevolle relaties.

Het voelt nog koud en donker, maar we zijn dicht bij het licht. Laten we tot het zover is vooral zelf wat licht schijnen.

In het donker schijnen de sterren.

Connecten met Nanco? Dan kan via deze link!