fbpx

Ervaring Sarah – Opleiding Professional Coaching & Leiderschap

24 april 2017

Sarah (Eind 30)

Coach en trainer (voorheen Learning & Development specialist)

Als Learning & Development specialist en ontwikkelcoach bij een financiële instelling nam Sarah deel aan de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter.

Ik zat in de ‘trein’ (studie, werk, gezin) en ben uit de trein gestapt om te kijken waar hij eigenlijk heen gaat. De trein ging vooral heel snel, maar zonder duidelijke bestemming’.

Uit de trein stappen betekende letterlijk dat ik mijn baan heb opgezegd.

Ik zat in een nieuwe rol na een overname. Daarin was ik heel hard aan het bewijzen dat ik een functie kon waar ik niet voor gekozen had en die niet bij mij paste. Tijdens deze opleiding kreeg ik het inzicht; Wat ben ik nu eigenlijk aan het doen en voor wie? Tijd om ook naar mijn hart te luisteren en niet alleen naar mijn hoofd. Om verbinding te leggen tussen die twee.

Ik had geen duidelijk plan, maar ik had wel al bedacht dat ik iets wilde met kinderen en hun ontwikkeling. Kinderen omdat ik in mijn vak Learning & Development in het bedrijfsleven vaak hoorde; ‘wow, ik zou willen dat ik dit eerder had geweten!’. Het is jammer dat we pas zo laat beginnen met persoonlijke ontwikkeling. Ik had zelf ook graag eerder al die kans gehad. Ik breng daar graag verandering in!

En zo ben ik gestart als zelfstandig coach en trainer.

Ik heb me aangesloten bij Gelukskoffer. Daarmee hebben we als missie dat Geluk een vak wordt op iedere school, naast rekenen en taal. We bieden lessen aan voor kinderen gebaseerd op de positieve psychologie. Het is een soort jong leiderschapsprogramma. We gaan uit van de wijsheid van het kind, zijn talenten en wat de kracht is van zijn gedachten. Ze krijgen tools voor het leven! Naast het kind spelen ouders en de school ook een belangrijke rol hierin. Daarom hebben we ook programma’s en coaching voor leraren, directieleden en besturen.

Over de schrijver

Nanco Vrijland

Nanco Vrijland

Opleider en oprichter Coachcenter

Passie voor ontwikkeling zit diep in Nanco’s DNA. Nanco’s kennismaking met coaching in 2009 maakte een diepe impact en betekende een ommekeer in zijn benadering van persoonlijke en professionele ontwikkeling. In 2012 richtte Nanco Coachcenter op, dat is uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van coaching en leiderschapsontwikkeling.

Meer over Nanco Vrijland