fbpx

Ervaring Evi – Opleiding Professional Coaching & Leiderschap

1 februari 2019

Evi (rond de 30)

Arbeids- en Organisatiepsychologe en ondernemer

Evi is in september 2018 gestart met de opleiding Professional Coaching & Leiderschap. Hieronder beantwoord ze een paar vragen over wie ze is en over haar ervaringen met de opleiding.

Hoe cliché het ook klinkt, ‘je hart volgen’ is een uitspraak die voor mij hoog in het vaandel staat. Ik ben ervan overtuigd dat je hele lijf aangeeft of je je ergens wel of niet thuisvoelt, dat je wel of niet doet wat je te doen hebt.

Tijdens mijn eerste baan startte ik als Recruiter.

Daar leerde ik ontzettend veel over wat de ander drijft en welke baan daarbij zou kunnen passen. Na een tijdje vervulde ik daarnaast de rol van Field Coach, waarbij ik professionals begeleidde in hun job. Dit gaf me zoveel voldoening, hier wilde ik meer van! Maar niet voordat ik een verre reis zou maken om te surfen. Samen met mijn vriend zegden we onze baan op en vertrokken we voor 7 maanden met ons surfboard. Ook tijdens zo’n reis leer je jezelf beter kennen. Toen ik terugkwam wist ik één ding zeker, ik wil meer doen met coachen! Coachcenter kende ik al van de training Intuïtief Coachen die ik het jaar ervoor had gevolgd (een aanrader overigens) en de opleiding wekte al lange tijd mijn interesse. In het kader van het volgen van mijn hart was dit het moment, zodoende startte ik vorig jaar september met de opleiding bij Coachcenter.

Voor mij is de opleiding een enorm bijzondere reis.

De afgelopen maanden heb ik veel geleerd over coachen vanuit verbinding en alle aspecten hier omheen. Je kunt hierbij denken aan methoden en technieken, inzetten van intuïtie, maar ook het ontwikkelen van je eigen coachstijl. Het is vooral heel fijn om handvatten te krijgen voor een waardevol coachgesprek. Verder leer je ook vooral over jezelf, door je eigen thema’s onder de loep te nemen ben je in staat dit beter bij anderen te doen.

En voor het deel van de reis dat ik zelf als persoon heb gemaakt ben ik het meest dankbaar.

Heel waardevol om te leren wat mijn eigen thema’s zijn en hoe ik hiermee om kan gaan. Het mooie vind ik dat je in plaats van sommige delen van jezelf uit te sluiten, ik juist leer deze welkom te heten en te accepteren zoals ze zijn. Het deel van jezelf dat je uitsluit krijgt macht. Zo heeft mijn ‘perfectionistische deel’ me ook vaak genoeg in de weg gestaan en wilde ik er het liefst vanaf. Maar door meer te accepteren dat dit deel ook bij mij hoort, neemt het me minder over en helpt het me juist om het beste uit mezelf te halen.

Met een Professional Coach diploma en meer bagage in mijn rugzak hoop ik nog meer van waarde te kunnen zijn als coach.

Momenteel werk ik voor mezelf en kan ik mijn kennis toepassen in mijn rol als People Manager maar ook als Recruiter. Naast coachen word ik nog steeds erg blij van surfen. Einde dit jaar zou ik graag weer op reis willen om te surfen. Waar naartoe weet ik nog niet precies, maar landen die op mijn lijstje staan zijn onder andere Australië, Taiwan en de Filipijnen. I keep you posted!

Over de schrijver

Nanco Vrijland

Nanco Vrijland

Opleider en oprichter Coachcenter

Passie voor ontwikkeling zit diep in Nanco’s DNA. Nanco’s kennismaking met coaching in 2009 maakte een diepe impact en betekende een ommekeer in zijn benadering van persoonlijke en professionele ontwikkeling. In 2012 richtte Nanco Coachcenter op, dat is uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van coaching en leiderschapsontwikkeling.

Meer over Nanco Vrijland