Downloads en Inspiratie

Wil je onze kennis, technieken en enkele oefeningen zelf toepassen in je werk als leidinggevende, manager of coach? Wil je jezelf verder ontwikkelen om het beste overal uit te halen? Of ben je gewoon benieuwd naar wat wij zoal aanbieden? Op deze pagina vind je een overzicht van diverse artikelen en daarbij behorende downloads. Zo haal je de beste tips en trucs zelf in huis.

Met deze oefening leer je leiderschap te tonen om effectief te handelen in tijden van crisis.

Op de crisis zelf hebben we een zeer beperkte invloed. Maar op de betekenis die we geven, de gevoelens die we ervaren en de keuzes die we maken hebben we wel degelijk invloed. Heb je last van de huidige crisis? In deze oefening leer je hoe effectief kunt handelen in crisistijd.

Oefening Leiderschap in crisistijd
Roos van Leary model van interactie en communicatie Coachcenter

Met de Roos van Leary kun je bewust invloed uitoefenen op de communicatie van de ander door jouw eigen reactie te veranderen.

Actie-automatische reactie is passé. Oftewel, het gedrag van de ander dat jou niet zint, verander je door eerst jouw eigen gedrag te veranderen. Je past jouw automatische reactie aan, zodat deze beter past bij het doel van jouw boodschap. De reactie van de ander zal daardoor ook veranderen.

Oefening Roos van Leary
Cirkel van Invloed Stephen Covey

De Cirkel van Invloed kun je toepassen op allerlei situaties. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen en regisseur te worden van je succes, zal de Cirkel van Betrokkenheid plaatsmaken voor de Cirkel van Invloed.

In deze oefening kun je oefenen met het omschrijven van jouw huidige uitdagingen en deze plaatsen in de cirkel. Waar bevinden deze uitdagingen zich op dit moment? Wat zegt dit over de mate waarin je nu verantwoordelijkheid neemt en invloed kunt uitoefenen op weg naar succes?

Oefening Cirkel van Invloed

Op basis van eigen ervaring bedacht Byron Katie, ‘The Work’, een manier om haar overtuigingen te challengen. The Work bestaat uit twee onderdelen. Het eerste gedeelte bestaat uit het uitwerken van je (negatieve) gedachten met betrekking tot de stressvolle situatie. Het tweede gedeelte is dat je uitgeschreven gedachten onderzoekt middels vier vragen. Download de oefeningen om ook met jouw overtuigingen aan de slag te gaan!

De vier vragen die je leven veranderen
Persoonlijk schild bescherming emotie Coachcenter

Inzicht in jouw emotionele schild kan veel betekenen voor je groei en ontwikkeling. Wil je zelf ook meer ontdekken over jouw schild? Doe dan onderstaande oefening die we ook gebruiken in onze opleiding.

Toets de effectiviteit van jouw schild
Coachcenter training visual coaching 7 stappen naar Financiële vrijheid en rijkdom

Wil jij meer rijkdom ervaren? Download de visual met oefening en zet jouw 8 stappen naar Financiële Vrijheid. Waarom wachten met je rijk te voelen?!

8 stappen naar Financiële Vrijheid
voice dialogue innerlijke stemmen ikken

Het krachtige van Voice Dialogue is dat het op vele manieren toe te passen is. Je kunt hem als vorm van diepgaande reflectie toepassen, of a la minute als je merkt dat niet jij maar één van je dominante subpersonen aan het stuur zit.

Wil je baas worden over je innerlijke stemmen? Ga aan de slag met Voice Dialogue en download de oefening met visual.

Voice Dialogue

Lees het artikel en download daarna de Bateson hand-out! Wil je verder aan de slag met de logische niveaus van Bateson? Download dan  de Bateson hand-out die wij gebruiken tijdens de opleiding Professional Coaching & Leiderschap.

De logische niveaus van Bateson
Dramadriehoek Transactionele Analyse Coachcenter Effectieve Communicatie

De Dramadriehoek beschrijft drie ineffectieve rollen die we als mens in interactie met anderen snel geneigd zijn te vervullen. Dit gaat om de rollen van de Aanklager, de Redder en het Slachtoffer. Rollen die voor ieder mens herkenbaar zijn en elkaar bovendien versterken. Lees en ontdek hoe je de Dramadriehoek kunt vermijden of omkeren door deze te veranderen in een Winnaarsdriehoek!

De Dramadriehoek

Plezier geven aan jezelf en plezier geven aan een ander hangen uiteraard samen. Je kunt het beste waarde toevoegen, als je je richt op je passies en talenten. Je kunt een ander het beste plezier bezorgen, als je zelf plezier ervaart.

Wil je hiermee aan de slag maar zou je niet weten hoe? Het Levenswiel is hier een krachtig hulpmiddel voor. Het geeft een inzichtelijk beeld van de vervulling die je ervaart op een aantal belangrijke thema’s in je leven. Download hieronder de oefening met Visual en ga aan de slag met jouw levenswiel!

Oefening Het Levenswiel

De Roadmap is gebaseerd op het bekende GROW model voor coaching. GROW staat voor Goals (Doelen), Reality (Huidige Situatie), Opportunities (Mogelijkheden) & Wrap-up (Acties).  Onze Coaching Roadmap is aangevuld met een aantal elementen om zo een eenvoudige maar toch complete basisstructuur te bieden om het proces in weer te geven. Benieuwd? Lees het artikel en download daarna de Coaching Roadmap.

De Coaching Roadmap

Meer lezen en leren over Luisteren en de verschillende niveaus die je hierin kunt hanteren? Lees het artikel ‘Wie goed luistert kan veel leren’ en download de hand-out ‘Luisteren als Coach’ die we ook gebruiken in onze opleiding Professional Coaching & Leiderschap.

Verschillende niveaus van Luisteren
Coachcenter coaching

Maak je droom waar in 9 stappen. 

1. Kies je droom.
2. Droom GROOT.
3. Maak je droom concreet.
4. Maak het belangrijk.
5. Focus op wat je wél wilt.
6. Zie angst als je vriend.
7. Neem klakkeloos mee, niet aan.
8. Begin klein.
9. Begin nu!

Op weg naar succes in 9 stappen
Teamspeler teamontwikkeling leidinggeven coachcenter leiderschap topgrading

Wil je zicht krijgen op je eigen waarden? De oefening Waarden, afkomstig uit het boek ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey, helpt je te ontdekken wat jouw waarden en jouw ladder naar succes zijn. Een cruciale stap, want iedere stap op de verkeerde ladder brengt je enkel dichter bij de verkeerde bestemming. Je kunt de oefening downloaden onderaan het artikel.

Oefening Waarden
Transactionele Analyse TA OVK-model egogram Coachcenter

Wil je effectiever worden in je functioneren? Dan kan inzicht in de mate waarin jij reageert en acteert vanuit je Kind (K), Ouder (O) of Volwassene (V) al een hele waardevolle eerste stap zijn. Download daarvoor hieronder de hand-out met een oefening voor het opstellen van je eigen Egogram. Het Egogram geeft je een goed inzicht vanuit welk deel jij nu vooral reageert, en welk deel wel wat meer aandacht zou mogen krijgen.

Het Egogram

Wil je ons iets vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 070-250 0358

Contact