Stress & Burn-out Coaching

Stress (letterlijk ‘spanning’) kun je zien als het verschil tussen de eisen die een bepaalde situatie aan jou stelt, en de mogelijkheden die je ervaart om aan deze eisen te voldoen. Jouw stressbalans geeft de balans aan tussen wat je ‘moet’ op basis van de eisen, en wat je ‘kunt’ binnen jouw mogelijkheden. Deze stressbalans is een subjectieve balans en verschilt enorm van persoon tot persoon.

Een gemiddelde situatie weegt op de balans van een perfectionist bijvoorbeeld veel zwaarder, omdat hij met een vergrootglas naar de eisen kijkt. Iemand met weinig zelfvertrouwen is aan de andere kant geneigd zijn eigen capaciteiten en mogelijkheden te onderschatten en ervaart daardoor eerder druk. Stress / Burn-out Coaching helpt je weer balans te gaan ervaren.

Je ervaart dat de balans in je leven op één of meerdere gebieden niet op orde is en je zit met vragen zoals:

 • Hoe kan ik de balans weer herstellen?
 • Hoe komt het dat ik in deze situatie terecht ben gekomen?
 • Welke handvatten zijn er om de spanning te verminderen?
 • Hoe kan ik voorkomen dat dit in de toekomst weer gebeurt?
 • Welke stappen kan ik hiertoe zetten?

Stress of zelfs Burn-out ontstaat als dat wat je in jouw beleving moet doen, niet meer in balans is met wat je in jouw beleving kunt doen. Of je in een bepaalde situatie wel of geen stress ervaart hangt hierbij niet alleen van de situatie zelf af, maar grotendeels van de manier waarop jij de situatie ziet. Centraal in onze Stress Coaching / Loopbaan Coaching trajecten staat daarom bewustwording van jouw eigen aandeel in de situatie en het resultaat daarvan.

Door bewustwording van jouw denkbeelden, overtuigingen, capaciteiten en gedrag krijg je inzicht in wat jou momenteel belemmert om je doelen te bereiken en welke mogelijkheden je binnen jouw invloedssfeer hebt om weer balans te gaan ervaren. Deze bewustwording is niet enkel cognitief, maar ook op gevoelsniveau. Naast weten, ga je het ook voelen, en juist dat is een hele belangrijke stap! Je krijgt vervolgens concrete handvatten en technieken aangereikt om de voor jou benodigde stappen te kunnen zetten om weer een gezonde balans en ontspanning te ervaren.

Stress coaching burn out

Waarom Coachcenter?

 • Balans tussen kern en context

  Onze benadering richt zich op de kern van de behoefte, zonder hierbij de (professionele) context uit het oog te verliezen. Dit betekent dat de coachee enerzijds inzicht krijgt in de kern van zijn/haar belemmerende processen, en anderzijds concrete handvatten krijgt aangereikt om in het hier en nu een stap verder te kunnen zetten.

 • Visuele werkwijze

  Wij onderscheiden ons door onze creatieve en innovatieve werkwijze. In onze aanpak combineren wij geijkte theorieën op het gebied van Coaching en Psychologie met technieken uit de wereld van Visueel Denken en Grafisch Faciliteren. Dit maakt het coachproces naast beduidend effectiever ook veel energieker!

 • Zichtbaar resultaat

  Aan het begin van ieder traject stemmen we de doelstellingen met de coachee af en maken deze expliciet. Aan het einde van het traject evalueren we het traject en maken we de ontwikkeling op de doelstellingen letterlijk zichtbaar in een visuele rapportage.