Life Coaching

Je hebt behoefte aan verandering. Misschien wil je wel meer van het leven – meer balans, meer vervulling, meer succes. Of misschien wil je juist wel minder – minder stress, minder conflicten, minder problemen. Dit zijn typische onderwerpen die aan bod komen tijdens life coaching. Tijdens onze  coachtrajecten staat het ontwikkelen van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement centraal. Met behulp van zelfreflectie krijg je inzicht in wat maakt dat je nu doet wat je doet, en wat de effecten hiervan zijn. Je leert bewuster naar jezelf kijken en krijgt inzicht in de mogelijkheden die je hebt binnen jouw invloedssfeer om de gewenste verandering aan te brengen.

Met Life Coaching verhoog je je persoonlijke effectiviteit. Typische vragen die aan bod kunnen komen zijn:

 • Wat maakt dat ik telkens in dezelfde situatie(-s) kom?
 • Wat kan ik er zelf aan doen om positieve verandering aan te brengen?
 • Hoe verbeter ik mijn relatie(-s)?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik me minder erger aan bepaalde zaken of personen?

Met behulp van Life Coaching krijg je inzicht in wat maakt dat je nu doet wat je doet, en wat de effecten hiervan zijn. Je leert bewuster naar jezelf kijken en krijgt inzicht in de mogelijkheden die je hebt binnen jouw invloedssfeer om de gewenste verandering aan te brengen. Door het ontwikkelen van de juiste mate van zelfsturing wordt bovendien steeds duidelijker welke doelen en resultaten voor jou succes en geluk betekenen. Dit is een cruciale stap, want pas als je de juiste doelen helder hebt, kun je de gewenste richting bepalen en voorkom je dat je de verkeerde ladder aan het beklimmen bent.

Het voornaamste doel van Life Coaching is deelnemers dusdanig te ontwikkelen dat ze zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de situaties die er spelen en met oplossingen kunnen komen, voor actuele en voor toekomstige situaties. Met behulp van de juiste handvatten en technieken ontwikkel je vervolgens de juiste mate van zelfmanagement om jouw persoonlijke doelen ook daadwerkelijk te bereiken.

Droombaan ontdekken

Waarom Coachcenter?

 • Balans tussen kern en context

  Onze benadering richt zich op de kern van de behoefte, zonder hierbij de (professionele) context uit het oog te verliezen. Dit betekent dat de coachee enerzijds inzicht krijgt in de kern van zijn/haar belemmerende processen, en anderzijds concrete handvatten krijgt aangereikt om in het hier en nu een stap verder te kunnen zetten.

 • Visuele werkwijze

  Wij onderscheiden ons door onze creatieve en innovatieve werkwijze. In onze aanpak combineren wij geijkte theorieën op het gebied van Coaching en Psychologie met technieken uit de wereld van Visueel Denken en Grafisch Faciliteren. Dit maakt het coachproces naast beduidend effectiever ook veel energieker!

 • Zichtbaar resultaat

  Aan het begin van ieder traject stemmen we de doelstellingen met de coachee af en maken deze expliciet. Aan het einde van het traject evalueren we het traject en maken we de ontwikkeling op de doelstellingen letterlijk zichtbaar in een visuele rapportage.