Al ruim 200 Helden gingen jou voor in de opleiding Professional Coaching & Leiderschap!

Leonie – rond de 40

Leonie Barendregt Coachcenter

HR professional en zelfstandig coach en trainer

Als HR specialist nam Leonie deel aan de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter.

Tijdens een outplacementtraject vroeg mijn coach ‘welke functie zou je echt gelukkig maken?’ Mijn antwoord? ‘Ik wil jouw baan hebben!’

Niet veel later startte ik met de opleiding Professional Coaching & Leiderschap.

Hierin heb ik mijzelf op een andere manier leren kennen en begrijpen. Er is één moment heel belangrijk geweest, namelijk toen ik door de opleiders in een opstelling werd gezet met mijn (oud) werkgever. Ik kwam erachter dat ik nooit afscheid had genomen van mijn werkgever. Dit is het moment geweest dat alles in beweging is gekomen. De kracht van systemisch werken is zo mooi!

Nu je de opleiding hebt afgerond, zien we je nog steeds regelmatig!

Klopt, ik zat laatst nog te kijken wat mijn volgende training wordt. Omdat ik tijdens mijn coachtrajecten niet in een bepaalde routine wil raken, blijf ik nieuwe kennis op doen door middel van workshops & trainingen bij Coachcenter. Zo heb ik na afloop van de opleiding de trainingen Systemisch Werken, Intuïtief Coachen en Tafelopstellingen gedaan. Het zijn actieve trainingen waardoor je lekker bezig bent, oefent en de methoden snel in praktijk kunt brengen. Nu kan ik mijn coachees o.a. ook de kracht van opstellingen laten ervaren!

Tip van Leonie

Volg je gevoel! Ik zei altijd: ‘Als ik later groot ben word ik coach’. Luister naar het stemmetje, die heeft vaak wel gelijk. Doe er iets mee!

Sarah – eind 30

Sarah de Leeuw Coachcenter coachopleiding

Coach en trainer (voorheen Learning & Development specialist)

Als Learning & Development specialist en ontwikkelcoach bij een financiële instelling nam Sarah deel aan de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter.

Ik zat in de ‘trein’ (studie, werk, gezin) en ben uit de trein gestapt om te kijken waar hij eigenlijk heen gaat. De trein ging vooral heel snel, maar zonder duidelijke bestemming’.

Uit de trein stappen betekende letterlijk dat ik mijn baan heb opgezegd.

Ik zat in een nieuwe rol na een overname. Daarin was ik heel hard aan het bewijzen dat ik een functie kon waar ik niet voor gekozen had en die niet bij mij paste. Tijdens deze opleiding kreeg ik het inzicht; Wat ben ik nu eigenlijk aan het doen en voor wie? Tijd om ook naar mijn hart te luisteren en niet alleen naar mijn hoofd. Om verbinding te leggen tussen die twee.

Ik had geen duidelijk plan, maar ik had wel al bedacht dat ik iets wilde met kinderen en hun ontwikkeling. Kinderen omdat ik in mijn vak Learning & Development in het bedrijfsleven vaak hoorde; ‘wow, ik zou willen dat ik dit eerder had geweten!’. Het is jammer dat we pas zo laat beginnen met persoonlijke ontwikkeling. Ik had zelf ook graag eerder al die kans gehad. Ik breng daar graag verandering in!

En zo ben ik gestart als zelfstandig coach en trainer.

Ik heb me aangesloten bij Gelukskoffer. Daarmee hebben we als missie dat Geluk een vak wordt op iedere school, naast rekenen en taal. We bieden lessen aan voor kinderen gebaseerd op de positieve psychologie. Het is een soort jong leiderschapsprogramma. We gaan uit van de wijsheid van het kind, zijn talenten en wat de kracht is van zijn gedachten. Ze krijgen tools voor het leven! Naast het kind spelen ouders en de school ook een belangrijke rol hierin. Daarom hebben we ook programma’s en coaching voor leraren, directieleden en besturen.

Stefan – net over de 30

Stefan Gaarenstroom Coolblue Coachcenter

Specialist Leidinggeven

Stefan werkt inmiddels bijna acht jaar bij Coolblue, waarbij hij al snel na zijn start doorgroeide naar een management functie. Voor zijn eigen ontwikkeling en om te groeien in deze baan, volgde hij de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter.

Na 6 jaar leidinggeven merkte ik dat mijn hart echt lag bij het beste uit mensen en teams halen. Sinds kort vervul ik daarom de functie Specialist Leidinggeven, waar ik mede door de opleiding bij Coachcenter in ben gerold.

Ik had als manager altijd al het buikgevoel dat ik ooit meer wilde doen met coaching.

Leidinggeven gaat uiteindelijk om het uitoefenen van positieve invloed op de ander. De opleiding gaf mij het laatste zetje om te durven kiezen voor hetgeen ik allang wist: mensen ontwikkelen centraal stellen in mijn carrière. Ik zag zoveel verbeterpotentieel om mij heen en wilde hier iets mee. Het gesprek met ‘de superbaas’ kwam recht vanuit het hart, dit had ik te doen. Samen hebben we de rol en scope van Specialist Leidinggeven gecreëerd, echt tof. Ik heb tijdens de opleiding geleerd om veel meer van binnen naar buiten te denken. Dus niet alleen: wat is er voor mij te doen, maar eerst: wat heb ik te bieden? Zo kom je op bestemmingen uit die misschien nog moeten worden gecreëerd.

Mijn verwachting was dat ik tijdens de opleiding vooral hands-on methodes zou krijgen aangereikt om te coachen.

Maar al vanaf de eerste module werd ik lekker uit m’n comfortzone geduwd. Bij veel oefeningen werd de academicus in mij uitgedaagd: ‘hoe werd deze aanpak of waarneming dan gestaafd’? Tegelijkertijd merkte ik dat mijn hoofd niet kon beredeneren hoe ik zelf aan het veranderen was. Ik ontdekte het potentieel van coachen met hart en lichaam, in plaats van alleen met je ratio. De opleiding is heel ervaringsgericht, waardoor je letterlijk ervaart dat er zoveel meer ingangen zijn naar transformatie bij jezelf en de ander. Ik beschouwde mijzelf altijd als openminded persoon, maar dat ben ik eigenlijk pas geworden na de opleiding. Ondanks de diepte blijft de opleiding gelukkig ook praktisch. We hebben ook gewoon een baan, een dagelijkse realiteit en een maatschappij waar je in moet functioneren. Dat praktijkaspect was voor mij echt belangrijk, om niet te vervallen in een soort spiritueel en emotioneel navelstaren. Het is denk ik aan jezelf om eruit te halen wat voor jou specifiek werkt.

Ik werd echt de coach die ik moest zijn.

Bij Coolblue werken heel veel smart cookies. Het ontbreekt ze niet aan rationeel denkvermogen, maar dat blijkt niet altijd de oplossing voor alle vragen in hun leven. Ik heb zelf ervaren hoe het is om te durven luisteren naar de laag daaronder. Dat eigen leerproces kan ik nu inbrengen en dat heeft veel effect. Daarnaast ben ik zoveel beter geworden in contact maken met verschillende profielen. Tegengas geven aan hele dominante personen (dat zijn vaak baasjes) vond ik bijvoorbeeld lastig. Nu durf ik mijn eigen ego hierin te laten varen. Hoe echter ik word, hoe echter de ander ook wordt. Dan gaat het dus niet meer over ego’s maar kunnen we het over de inhoud hebben. In een volgende opleiding zou ik nog meer in willen gaan op dit stuk: hoe creëer je leiderschap vanuit je eigen plek?

Evi – rond de 30

Evi Timmerman Coachopleiding

Arbeids- en Organisatiepsychologe en ondernemer

Evi is in september 2018 gestart met de opleiding Professional Coaching & Leiderschap. Hieronder beantwoord ze een paar vragen over wie ze is en over haar ervaringen met de opleiding.

Hoe cliché het ook klinkt, ‘je hart volgen’ is een uitspraak die voor mij hoog in het vaandel staat. Ik ben ervan overtuigd dat je hele lijf aangeeft of je je ergens wel of niet thuisvoelt, dat je wel of niet doet wat je te doen hebt.

Tijdens mijn eerste baan startte ik als Recruiter.

Daar leerde ik ontzettend veel over wat de ander drijft en welke baan daarbij zou kunnen passen. Na een tijdje vervulde ik daarnaast de rol van Field Coach, waarbij ik professionals begeleidde in hun job. Dit gaf me zoveel voldoening, hier wilde ik meer van! Maar niet voordat ik een verre reis zou maken om te surfen. Samen met mijn vriend zegden we onze baan op en vertrokken we voor 7 maanden met ons surfboard. Ook tijdens zo’n reis leer je jezelf beter kennen. Toen ik terugkwam wist ik één ding zeker, ik wil meer doen met coachen! Coachcenter kende ik al van de training Intuïtief Coachen die ik het jaar ervoor had gevolgd (een aanrader overigens) en de opleiding wekte al lange tijd mijn interesse. In het kader van het volgen van mijn hart was dit het moment, zodoende startte ik vorig jaar september met de opleiding bij Coachcenter.

Voor mij is de opleiding een enorm bijzondere reis.

De afgelopen maanden heb ik veel geleerd over coachen vanuit verbinding en alle aspecten hier omheen. Je kunt hierbij denken aan methoden en technieken, inzetten van intuïtie, maar ook het ontwikkelen van je eigen coachstijl. Het is vooral heel fijn om handvatten te krijgen voor een waardevol coachgesprek. Verder leer je ook vooral over jezelf, door je eigen thema’s onder de loep te nemen ben je in staat dit beter bij anderen te doen.

En voor het deel van de reis dat ik zelf als persoon heb gemaakt ben ik het meest dankbaar.

Heel waardevol om te leren wat mijn eigen thema’s zijn en hoe ik hiermee om kan gaan. Het mooie vind ik dat je in plaats van sommige delen van jezelf uit te sluiten, ik juist leer deze welkom te heten en te accepteren zoals ze zijn. Het deel van jezelf dat je uitsluit krijgt macht. Zo heeft mijn ‘perfectionistische deel’ me ook vaak genoeg in de weg gestaan en wilde ik er het liefst vanaf. Maar door meer te accepteren dat dit deel ook bij mij hoort, neemt het me minder over en helpt het me juist om het beste uit mezelf te halen.

Met een Professional Coach diploma en meer bagage in mijn rugzak hoop ik nog meer van waarde te kunnen zijn als coach.

Momenteel werk ik voor mezelf en kan ik mijn kennis toepassen in mijn rol als People Manager maar ook als Recruiter. Naast coachen word ik nog steeds erg blij van surfen. Einde dit jaar zou ik graag weer op reis willen om te surfen. Waar naartoe weet ik nog niet precies, maar landen die op mijn lijstje staan zijn onder andere Australië, Taiwan en de Filipijnen. I keep you posted!

Man – midden 30

Consultant talent development & retention

Life-Changing! Buitengewone dingen geleerd, gevoeld en ervaren. In steekwoorden zou ik de coachopleiding omschrijven als leerzaam, toepasbaar, verdiepend en professioneel.

In mijn werk als interim consultant merk ik hoe waardevol het is om echt in contact te zijn met de ander. De coachopleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen, zeer verdiepend en direct toepasbaar.

Man – veertig en een beetje

professional coaching den haag effectiviteit

Manager

Ik ging redelijk blanco de coachopleiding in. Ik had geen ervaring met het coachvak en coachend leidinggeven maar ik ben overrompeld door de kwaliteit en de toepasbaarheid van hetgeen ik geleerd heb. Ik heb niet alleen leren coachen maar ben ook begonnen als coach op mijn werk. Ik stuur momenteel als coachend leider diverse teams aan en het verschil in communicatie en efficiëntie van en naar het team, zijn aanzienlijk!

Wanneer ik de coach opleiding in steekwoorden zou omschrijven; warm, reflectief, vernieuwend, contact en prikkelend.

Vrouw – eind dertig

HR Business Partner

Deze opleiding is het grootste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Hoe cliché het ook klinkt, zo ervaar ik het echt. Ik zou iedereen in mijn omgeving willen aanraden jezelf deze reis te gunnen. Niet alleen is mijn houding ten opzichte van mijn werk veranderd, ik kijk ook heel anders tegen het leven aan.

De coachopleiding in steekwoorden; energiek, professioneel, diepgaand, uitdagend, bezinning.

Vrouw – begin veertig

Manager, coach en trainer

Heel waardevol deze coachopleiding! Vol diepgang, connectie met een fantastische groep mensen en een springplank naar een nieuw stukje leven.

De opleiders bieden allemaal hun eigen kwaliteiten die de coachopleiding elke keer anders en verrassend maakt. Ik ga, naast mijn vaste functie als manager, verder als coach en trainer, wat ik niet had kunnen doen zonder deze coachopleiding/fundering daarvoor.

Is de opleiding ook iets voor jou?

Neem vrijblijvend contact op, we denken graag met je mee!