Al ruim 200 Helden gingen jou voor in de opleiding Professional Coaching & Leiderschap!

Evi – rond de 30

Evi Timmerman Coachopleiding

Arbeids- en Organisatiepsychologe en ondernemer

Evi is in september 2018 gestart met de opleiding Professional Coaching & Leiderschap. Hieronder beantwoord ze een paar vragen over wie ze is en over haar ervaringen met de opleiding.

Wie is Evi?
Altijd al geïnteresseerd in wat de ander drijft en oprecht geïnteresseerd in de mens. Mijn studie psychologie koos ik als 18-jarige heel bewust; het menselijk gedrag verder onderzoeken. Hoe creëer je zelf een omgeving waarin jij volledig tot je recht komt, jezelf kan zijn en doet wat je leuk vindt? Hoe cliché het ook klinkt, ‘je hart volgen’ is een uitspraak die voor mij hoog in het vaandel staat. Ik ben ervan overtuigd dat je hele lijf aangeeft of je je ergens wel of niet thuisvoelt, dat je wel of niet doet wat je te doen hebt.

Hoe volgde jij je hart?
Tijdens mijn eerste baan startte ik als Recruiter, waardoor ik ontzettend veel leerde over wat de ander drijft en welke baan daarbij zou kunnen passen. Na een tijdje vervulde ik daarnaast de rol van Field Coach, waarbij ik professionals begeleidde in hun job. Dit gaf me zoveel voldoening, hier wilde ik meer van! Maar niet voordat ik een verre reis zou maken om te surfen. Samen met mijn vriend zegden we onze baan op en vertrokken we voor 7 maanden met ons surfboard. Ook tijdens zo’n reis leer je jezelf beter kennen. Toen ik terugkwam wist ik één ding zeker, ik wil meer doen met coachen! Coachcenter kende ik al van de training Intuïtief Coachen die ik het jaar ervoor had gevolgd (een aanrader overigens) en de opleiding wekte al lange tijd mijn interesse. In het kader van het volgen van mijn hart was dit het moment, zodoende startte ik vorig jaar september met de opleiding bij Coachcenter.

In de tussentijd ben je al ruim een halfjaar bezig met de opleiding, vertel!
Waar moet ik beginnen? Voor mij een enorm bijzondere reis nu al en ik ben nog niet eens aangekomen op de plaats van bestemming…
De afgelopen maanden heb ik veel geleerd over coachen vanuit verbinding en alle aspecten hier omheen. Je kunt hierbij denken aan methoden en technieken, inzetten van intuïtie, maar ook het ontwikkelen van je eigen coachstijl. Het is vooral heel fijn om handvatten te krijgen voor een waardevol coachgesprek. Verder leer je ook vooral over jezelf, door je eigen thema’s onder de loep te nemen ben je in staat dit beter bij anderen te doen.

Waar ben je het meest dankbaar voor binnen de opleiding?
De reis die ik zelf heb gemaakt, als persoon. Heel waardevol om te leren wat je eigen thema’s zijn en hoe je hiermee om kan gaan. Het mooie vind ik dat je in plaats van sommige delen van jezelf uit te sluiten, je juist leert deze welkom te heten en te accepteren zoals ze zijn. Het deel van jezelf dat je uitsluit krijgt macht. Zo heeft mijn ‘perfectionistische deel’ me ook vaak genoeg in de weg gestaan en wilde ik er het liefst vanaf. Maar door meer te accepteren dat dit deel ook bij mij hoort, neemt het me minder over en helpt het me juist om het beste uit mezelf te halen.

Wat ga je doen na de opleiding?
Met een Professional Coach diploma en meer bagage in mijn rugzak hoop ik nog meer van waarde te kunnen zijn als coach. Momenteel werk ik voor mezelf en kan ik mijn kennis toepassen in mijn rol als People Manager maar ook als Recruiter. Naast coachen word ik nog steeds erg blij van surfen. Einde dit jaar zou ik graag weer op reis willen om te surfen. Waar naartoe weet ik nog niet precies, maar landen die op mijn lijstje staan zijn onder andere Australië, Taiwan en de Filipijnen. I keep you posted!

Man – midden 30

Consultant talent development & retention

Life-Changing! Buitengewone dingen geleerd, gevoeld en ervaren. In steekwoorden zou ik de coachopleiding omschrijven als leerzaam, toepasbaar, verdiepend en professioneel.

In mijn werk als interim consultant merk ik hoe waardevol het is om echt in contact te zijn met de ander. De coachopleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen, zeer verdiepend en direct toepasbaar.

Man – veertig en een beetje

professional coaching den haag effectiviteit

Manager

Ik ging redelijk blanco de coachopleiding in. Ik had geen ervaring met het coachvak en coachend leidinggeven maar ik ben overrompeld door de kwaliteit en de toepasbaarheid van hetgeen ik geleerd heb. Ik heb niet alleen leren coachen maar ben ook begonnen als coach op mijn werk. Ik stuur momenteel als coachend leider diverse teams aan en het verschil in communicatie en efficiëntie van en naar het team, zijn aanzienlijk!

Wanneer ik de coach opleiding in steekwoorden zou omschrijven; warm, reflectief, vernieuwend, contact en prikkelend.

Vrouw – eind dertig

HR Business Partner

Deze opleiding is het grootste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Hoe cliché het ook klinkt, zo ervaar ik het echt. Ik zou iedereen in mijn omgeving willen aanraden jezelf deze reis te gunnen. Niet alleen is mijn houding ten opzichte van mijn werk veranderd, ik kijk ook heel anders tegen het leven aan.

De coachopleiding in steekwoorden; energiek, professioneel, diepgaand, uitdagend, bezinning.

Vrouw – begin veertig

Manager, coach en trainer

Heel waardevol deze coachopleiding! Vol diepgang, connectie met een fantastische groep mensen en een springplank naar een nieuw stukje leven.

De opleiders bieden allemaal hun eigen kwaliteiten die de coachopleiding elke keer anders en verrassend maakt. Ik ga, naast mijn vaste functie als manager, verder als coach en trainer, wat ik niet had kunnen doen zonder deze coachopleiding/fundering daarvoor.

Is de opleiding ook iets voor jou?

Neem vrijblijvend contact op, we denken graag met je mee!