fbpx

Voor het onderwijs

Kennismaken

Inleiding

De onderwijsprofessionals die wij ontmoeten hebben een diepgewortelde passie voor hun vak. Ze willen kennis overbrengen en leerlingen onderweg zo goed mogelijk begeleiden. Maar ze ervaren ook een hoge werkdruk. Helemaal nu het lerarentekort verder toeneemt. Daarom hebben we 5 producten ontwikkeld gericht op coaching en leiderschap, allemaal toegespitst op het voortgezet onderwijs. Van een korte peptalk tot een gedegen opleiding. Steevast gegeven door trainers met docentenervaring.

 

Coaching en leiderschap in het onderwijs

Overal waar geleerd wordt, kan coaching worden toegepast.

Coaching wordt vaak geassocieerd met het oplossen van problemen, maar je kunt het veel breder inzetten. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van vaardigheden, het verbeteren van de onderlinge samenwerking en bevorderen van leiderschap en effectieve communicatie.

In het onderwijs draagt coaching bij aan een holistische benadering van leren, waarbij de focus ligt op de groei en ontwikkeling van zowel leerlingen als docenten. Het versterkt niet alleen het academische succes, maar ook de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van alle betrokkenen in het onderwijsproces.

Omdat je als docent al een duidelijke rol en stijl van lesgeven hebt, kan het integreren van coachende vaardigheden tegenstrijdig aanvoelen. In de klas, tijdens het lesgeven, is er bijvoorbeeld weinig tot geen tijd en ruimte om coachende gesprekken te voeren. Een docent heeft een andere taak dan een mentor. Toch hebben veel mensen die werkzaam zijn in het onderwijs baat bij onze trainingen en opleiding. Docenten geven aan dat ze meer gedaan krijgen in minder tijd. Dat het contact soepeler verloopt met leerlingen, ouders en collega’s. Dat ze meer plezier hebben in hun werk. Dat ze rust ervaren.

Lees ook het artikel ‘De kracht van coaching, in de klas en thuis‘.

  • Exclusief voor docenten en schoolleiders
  • Inhouse en op maat
  • Trainers uit de sector
  • Altijd op basis van jullie behoefte en mogelijkheden
  • Van complete opleiding tot korte peptalk
  • Leren en ontwikkelen met vakgenoten
Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Meesterlijk aanbod voor scholen

Talk Wat bezielt ons?
Workshop Aanstekelijk Motiveren
Training Wat speelt er?
Training Laat de coach in je los
Opleiding Professional Coaching

Wat bezielt ons?

Peptalk voor onderwijsteams

Een peptalk op zijn tijd doet wonderen. Ideaal aan het begin van het schooljaar of bij de start van een nieuwe periode. Trommel het complete team op om in de aula te luisteren naar één van onze bevlogen sprekers. Waarover precies? Over wat jullie drijft en bezighoudt.

De Talk ‘Wat bezielt ons?’ duurt gemiddeld 1,5 uur. Hoe groter de groep, hoe beter.

Neem contact op om de mogelijkheden voor jullie team te bespreken.

Aanstekelijk Motiveren

Workshop voor docenten en schoolleiding

Ga samen met je team aan de slag tijdens de workshop ‘Aanstekelijk Motiveren’. In één dagdeel behandel je niet alleen bewezen theorieën, maar je past ze ook direct toe. Oefen met situaties die actueel zijn bij jullie op school.

Onze trainers komen naar jullie locatie. Een groepsgrootte van ongeveer 15 deelnemers is ideaal voor een workshop.

Vraag naar de alternatieve workshop onderwerpen en mogelijkheden voor jouw school.

Wat speelt er?

Training voor docenten en schoolleiding

Tijdens de 2-daagse training ‘Wat speelt er?’ ga je met zo’n 15 collega’s aan de slag met wat (dringend) aandacht nodig heeft. De inhoud is op maat: we bewegen mee met wat de groep aangeeft nodig te hebben.

Bij jullie op school of bij ons in Den Haag? Kies maar! De 2 meest gekozen onderwerpen voor deze training zijn teamontwikkeling en mentorschap. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden om een pilotgroep op jouw school te organiseren (beperkt beschikbaar).

Laat de coach in je los

Training voor docenten en schoolleiding

Hoe integreer je als professional coachende vaardigheden? In deze 5-daagse training bij ons in Den Haag maak je de grondbeginselen van coaching en leiderschap eigen en vind je het evenwicht tussen beide rollen. De focus ligt op het benutten van jouw potentieel. Wat je kunt verwachten is een mix van theorie, deze direct toepassen en ervaringen uitwisselen met collega’s

Deelnemers zijn afkomstig van verschillende scholen (open inschrijving).

Vraag ons naar de startdata, kosten en (ook inhouse) mogelijkheden van de training.

Professional Coaching

Opleiding voor onderwijsprofessionals

Voor onderwijsprofessionals die coaching en leiderschap willen toepassen in hun bestaande rol. Speciaal daarvoor hebben we de geaccrediteerde opleiding Professional Coaching & Leiderschap. Gun jezelf een groeispurt in je persoonlijke ontwikkeling en schrijf je in, individueel of als team.

Je gaat jezelf verdiepen in coaching en in (persoonlijk) leiderschap. Naast een theoretisch kader en een breed scala aan tools & technieken biedt deze opleiding tal van werkvormen om naast cognitie juist het emotionele brein aan te spreken.

De opleiding duurt 18 dagen, verspreid over 9 maanden. Deelnemers zijn afkomstig van verschillende scholen (open inschrijving).

Neem contact op voor de startdata in komend schooljaar.

Ervaringen van deelnemers

Lyceum Ypenburg

'Ik zit nu 20 jaar in het onderwijs, maar wat ik tijdens deze training heb geleerd… Zo waardevol. De diepgang in gesprekken met ouders en leerlingen is toegenomen. Ik ben me bewuster van wat er gebeurt en vraag meer door. Dan is het maar even stil. Was hier in mijn lerarenopleiding maar meer aandacht voor geweest!' (Na tweedaagse training Coachvaardigheden)

Joyce - Docent Klassieke Talen

'Op persoonlijk vlak ben ik gegroeid. Zeker. Wat ik tijdens de opleiding eigen heb gemaakt, gebruik ik ook 1-op-1 in mijn werk. Ik vraag nu meer door en ben effectiever. In het contact met collega’s en mijn leidinggevende voel ik me vrijer om zaken te bespreken. Als er wat dwars zit, kun je het maar beter benoemen.' (Na opleiding Professional Coaching)

Sadhana - Docent Nederlands en schoolleider voor nieuwe docenten

'Ik heb handvatten meegekregen om beter door te dringen tot de leerlingen, feedback te geven, te luisteren en ... stiltes te laten vallen. Wat ik meeneem in mijn rol als mentor/docent is hoe ik eigenaarschap kan creëren bij de leerlingen.' (Na training Coachvaardigheden)

Annelien - Docent Wiskunde

'Goede bedoelingen moeten gepaard gaan met passend gedrag om effect te kunnen hebben.' (Na training Coachvaardigheden)

Neem contact op

Persoonlijk of telefonisch bespreken we wat we voor je kunnen betekenen.

Inschrijven