fbpx

Coaching

Inleiding

Overweeg je coaching? Coaching geeft een enorme impuls aan je persoonlijke ontwikkeling, op welk punt je ook staat. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te willen worden.

Waarom coaching?

Coaching werkt, waarbij het kan gaan om nieuwe dingen aanleren zoals gedrag, vaardigheden of eigenschappen. Veel vaker echter gaat coaching om oude dingen afleren, zoals hardnekkige patronen, belemmerende overtuigingen of disfunctionele emoties. Hieronder lees je meer over onze visie op coaching.

Benadering op de kern van wat er speelt
‘Everything should be made as simple as possible, but not simpler’ zei Einstein al. Om blijvend resultaat in plaats van enkel resultaat te behalen benaderen wij iedere vraag op de kern van hetgeen er speelt. Dit betekent in veel gevallen dat we werken op het emotionele vlak. Niet als doel op zich, maar om werkelijke beweging te krijgen. Emoties brengen mensen in beweging en emoties vormen vaak ook de belemmering om doelen te bereiken. We coachen zo praktisch als mogelijk, en zo diepgaand als noodzakelijk.

Maximale impact met bewezen (visuele) methoden
Wij geloven dat het gebruikmaken van visuele technieken coaching krachtiger maakt. Beelden spreken immers het emotionele brein aan. Daarom werken wij waar mogelijk visueel. Met foto’s of tekeningen maar ook bijvoorbeeld door opstellingen en ruimtelijk werken. Niet als doel op zich, maar als middel om optimale ontwikkeling te creëren.

Zichtbaar resultaat als uitgangspunt
Al liggen de meeste oplossingen van binnen, resultaat zal uiteindelijk altijd van buiten zichtbaar worden: in je gedrag, in wat je doet. Zichtbaar resultaat en aantoonbare groei op de vooraf gestelde doelen is het uitgangspunt van al onze trajecten. Wij maken de ontwikkeling op de verschillende doelen aan het einde van het traject letterlijk zichtbaar met een visueel model.

  • Gecertificeerde coaches
  • Overall beoordeling van een 9
  • Gemiddeld 4 tot 8 sessies
  • Zichtbaar en blijvend resultaat
  • Onderscheidende (visuele) werkwijze
  • Benadering op de kern
Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het coachingtraject

01Contact
02Kennismaking
03Coachcontract
04Coachtraject & Evaluatie

Contact

In het eerste contactmoment bespreken we de praktische zaken en gaan we in op jouw behoefte. Op basis van jouw coachvraag en behoefte kiezen we de best passende coach.

De coach neemt vervolgens contact met je op om een afspraak in te plannen.

Kennismaking

Tijdens de kennismaking ga je in op jouw vraag en ervaar je direct onze werkwijze. Het kennismakingsgesprek is in principe vrijblijvend.

Als je besluit om door te gaan met de coach, dan is het kennismakingsgesprek het eerste deel van het traject.

Coachcontract

Als je door wil met coaching, adviseert de coach op basis van het kennismakingsgesprek hoeveel sessies er nodig zijn (doorgaans 4 – 8 sessies).

Een sessie duurt gemiddeld 1 – 1,5 uur. Je krijgt een coachcontract toegestuurd via de e-mail.

Coachtraject & Evaluatie

Het coachtraject bestaat uit gesprekken waarin je verdiept en verantwoordelijkheid leert nemen voor wat er speelt. Door bewustwording van jouw denkbeelden, overtuigingen, capaciteiten en gedrag krijg je inzicht in wat jou momenteel belemmert om je doelen te bereiken en welke mogelijkheden je binnen jouw invloedssfeer hebt. Deze bewustwording is niet enkel cognitief, maar ook op gevoelsniveau. Naast weten, ga je het ook voelen, en juist dat is een hele belangrijke stap! Je krijgt vervolgens concrete handvatten en technieken aangereikt om de voor jou benodigde stappen te kunnen zetten richting jouw doel.

In de evaluatie maken we jouw ontwikkeling letterlijk zichtbaar en gaan we in op hoe je je ontwikkeling kunt borgen en voortzetten

Ervaringen van deelnemers

Maartje - Particulier

De coaching van Coachcenter heeft me geholpen te denken in mogelijkheden, in plaats van in onmogelijkheden. Tijdens dit bewustwordingsproces heb ik geleerd wat kleine stappen al kunnen betekenen voor de keuzes die ik wil maken.

Daarnaast heb ik geleerd positiever naar mijn eigen ‘ik’ te kijken en heeft de coach bijgedragen aan het inzien en accepteren van mijn onzekerheden, maar ook van mijn kwaliteiten. Ik denk dat het voor iedereen goed is om af en toe met een vergrootglas naar jezelf te kijken en de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Thijs - Technical Director

De gesprekken waren voor mij open en in positieve zin confronterend; Nanco gaat de uitdaging niet uit de weg om door te pakken en de diepgang te zoeken waar ik zelf weerstand ervaar.

Juist dat zorgt bij mij voor meer inzicht en het voelen en ervaren van de barrières die ik voor mijzelf creëer. Voor mij geldt in ieder geval dat ik door de gesprekken met Nanco bewuster keuzes ben gaan maken in mijn leven. Hierdoor handel ik nu meer vanuit mijn eigen kracht en stap ik makkelijker over mijn eigen drempels heen.

Bart - Projectmanager

Door de coaching van Coachcenter heb ik veel beter zicht op waar mijn kwaliteiten liggen en op hoe ik die kwaliteiten het beste in kan zetten.

Het coachtraject heeft mij uitgedaagd om op zoek te gaan naar wat voor mij belangrijk is. De manier van werken, gesprekken in combinatie met oefeningen en de diverse visuele hulpmiddelen, hielpen mij heel erg om mijn eigen proces ook visueel te maken en daardoor veel tastbaarder.

Desiree - Recruiter

Door mijn coach ben ik in het traject op een constructieve wijze meer bewust geworden van de verschillende keuzes die ik kan maken in mijn gedrag.

In sommige situaties ben ik vooral een denker en in andere situaties vlieg ik te snel erin. Door het coachtraject ben ik een stuk bewuster geworden van mijn verschillende gedragingen. Door deze keuzevrijheid in mijn reacties ben ik in mijn functioneren meer in balans gekomen.

Mariëlle - Particulier

Het visueel in kaart brengen van de situatie en vanuit daar een ‘route’ uitstippelen waar ik naartoe wilde gaan werkte verhelderend!

Ik durfde al snel mijn emoties te tonen en door diep te gaan heb ik samen met mijn coach mooie doelen kunnen bereiken. De gesprekken waren fijn en tegelijkertijd confronterend. De focus lag op het aanpassen van mijn zelfbeeld en geluk niet af te laten hangen van anderen.

Joost - Directeur

Ik heb de coaching als zeer positief ervaren. Ik ben me bewuster geworden van mijn eigen gedrag waardoor ik nu de mogelijkheid heb om keuzes te maken en beter te bepalen hoe ik wil reageren.

Dat vind ik erg waardevol. Daarnaast is mijn doelstelling behaald. Waar ik eerst veel acteerde vanuit mijn hoofd ben ik nu meer in balans gekomen met mijn gevoel. Daarnaast erg leuk om zo nu en dan een spiegel voorgehouden te krijgen.

Praktische informatie

De gesprekken vinden plaats op onze trainings- en opleidingslocatie in Den Haag:

Leidsestraatweg 77
2594 BB Den Haag
070 – 250 03 58
info@coachcenter.nl

De kosten voor een uur coaching bedragen:

  • Particulier: €125,- excl. BTW (€151,25 incl. BTW)
  • Zakelijk: €175,- excl. BTW

Het is voor particuliere deelnemers in 2021 ook nog mogelijk om de studiekosten (voor huidig of toekomstig beroep) af te trekken van de inkomstenbelasting. Bij de aangifte van je inkomstenbelasting geef je de kosten (boven de €250,-) op die je in totaal hebt gemaakt voor scholingsactiviteiten in het jaar waarover je aangifte doet. Dat betekent dus dat de eerste € 250,- niet aftrekbaar is. Hoeveel kosten je hiermee bespaart op je studiekosten hangt af van de hoogte van je inkomstenbelasting, maar zal over het algemeen liggen tussen de 37% en de 49,5%. Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst.

Schrijf je in voor een Coachtraject

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten een coachtraject te starten. Leuk! Via het formulier achter deze knop kan je je aanmelden, we nemen zo
snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een coach.

Inschrijven